PODIJELI

Prijetnje obustavom rada urodile plodom radnicima „Vektre Jakić“. Ipak, umjesto plate, dobili su akontaciju.

Pošto su zaprijetili poslovodstvu da će u ponoć, 31. decembra, otići kućama, zaposleni u pogonu Energana „Vektre Jakić“ dobili su dio plate u vidu akontacije. Ostali radnici „Vektre Jakić“ ostali su da čekaju šest plata iz prošle godine, koje im duguje poslovodstvo, prenosi Dan.

Naime, kako smo nezvanično saznali, poslovodstvo je dalo obećanje svim radnicima da će u poslednjim danima decembra dobiti sve zaostale plate, ali obećanje nije održano. Kada su to shvatili, radnici Energane, iz koje se snabdjeva grijanjem čitava fabrika, poslovodstvu su zaprijetili da će tačno u ponoć otići kućama i da će Energana obustaviti rad. Poslovodstvo je shvatilo da bi takav potez zaposlenih u Energani izazvao pravi kolaps i ogromne štete, jer bi došlo do smrzavanja instalacija i pucanja cijevi, pa je isplatio dio plate u vidu akontacije, saznaje Dan.

U „Vektri Jakić“ trenutno ne radi pilana niti ima proizvodnje, ali rade oni radnici koji održavaju sistem grijanja, kao i radnici na drugim održavanjima. Zaposleni u ovoj kompaniji nijesu primili plate za poslednjih šest mjeseci, dok su za plate iz prošle godine, tokom prethodnih mjeseci imali mogućnost da uzmu dasku, pijesak i druge proizvode „Vektre Jakić“.

Komentariši