PODIJELI

Poštovani sugrađani, Vi koji se danas spremate da proslavite Vaš najradosniji praznik,
Kao što je Božanska riječ o ljudskoj ljubavi, toleranciji i saosjećanju vječna i nenadmašna, neka i ovaj Vaš najradosniji praznik bude praznik ljubavi, mira, tolerancije i međusobnog saosjećanja.

Neka Božansko djelo stvaranja čovjeka „u najljepšem skladu i obliku“ (Kur’an) bude inspiracija svima nama da opravdamo ulogu koju nam je Uzvišeni povjerio. A, to je uloga čovjeka punog vjere i nade u bolje sutra svih nas! Budimo onakvi kakvi iskreni Božiji robovi trebaju biti: vjerni, učeni, kreposni i radni.

Neka ovaj Vaš praznik bude praznik novog početka naše zajedničke sreće i blagostanja, neka među nama vlada jednakost i ljubav bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, neka ovo bude početak našeg zajedničkog djelovanja na putu napretka i blagostanja svih nas.

Poštovano Vladiko Eparhije Mileševske, Sveštenstvo Crkve Svete Petke i Manastira Sv. Trojica, poštovani vjernici pravoslavne vjeroispovjesti, poštovane komšije i prijatelji, od srca Vam želim srećne Božićne praznike sa željom da ih provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa Vašim najmilijim!

Neka je Mir i Spas Božiji za sve nas

Glavni imam medžlisa Pljevlja,
Samir ef. Kadribašić

Komentariši