PODIJELI

Rukometni klub Rudar potvrdio je učešće na prestižnom “Balaton kupu” koji se ove godine održava 29. put. Ekipa iz Pljevalja biće debitant na ovom turniru, a takmičiće se u kadetskoj konkurenciji.

Na ovom turniru učestvovaće ukupno 18 ekipa, koje će biti podjeljene u dvije uzrasne kategorije. U kadetskoj konkurenciji, igrači rođeni 2002. i mlađi, takmičiće se deset timova koji su podjeljeni u dvije grupe. Rudar je u grupi B sa izuzetno jakim ekipama. Dovoljno je reći da je sa Rudarom u grupi domaćin Vezsprem, zatim dvostruki osvajač ovog turnira Zagreb, norveški Dramen i češki Zubri. Grupa A je mnogo manje atraktivnija od one u kojoj se nalazi Rudara. Pored kadetske reprezentacije Mađarske u toj grupi nalazi se Valur iz Rejkjavika, Celje, Izviđač iz Ljubuškog i Dugo Selo iz Hrvatske.

Prvog dana turnira Rudar će od 13 sati igrati sa Zubrijem, a narednog dana čekaju ih dvije izuzetno teške utakmice. U 11 i 40 sa Zagrebom i u 15 i 40 sa domaćinom. U subotu 18. januara Rudar će od 17 sati igrati sa norveškim Dramenom. Poslednjeg dana turnira igraće se utakmice za plasman.

U juniorskoj konkurenciji, igrači rođeni 2000. i mlađi, igraće osam ekipa koje će biti podjeljene u dvije grupe. U grupi A takmičiće se Berlin, Zagreb, Celje i PIK Seged, a u grupi B Vezprem, Braselona, poljski PGE Vive Kielče i norveški BSK Handbal Elit.

Veszprem je, kome je od ove godine glavni sponzor “Telekom” jedan od najuspešnijih mađarskih rukometnih klubova. Osnovan je 1977. godine, a do sada je bio 25 puta prvak Mađarske i 26 puta osvajač mađarskog kupa. Međutim nisu uspjeli da dominiraju u Evropi kao što je to radio njihov najveći rival PIK Seged. Osim nacionalnih titula, osvojili su i Kup pobjednika kupova (1992. i 2008). godine, a dva puta su bili i pobjednici regionalne SEHA lige (2015. i 2016). Bili su i tri puta finalisti rukometne lige šampiona (2002, 2015. i 2016). godine.

Komentariši