PODIJELI

Osmi po redu Međunarodni turnir u ženskoj odbojci ,,Ljubljana Open 2018” i ove godine okupio je brojne ekipe iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Italije.

Na ovom eminentnom turniru po treći put učestvuje i AOK ,,Rudar” pa je nakon turnira u Tetovu u Makedoniji ekspedicija Rudara stigla i do glavnog grada Slovenije a sve u okviru priprema za nastavak sezone. Odbojkašice i stručni štab Rudara stigli su u Ljubljanu još u četvrtak 3. januara a ekipa je smještena u hotelu Park u centru Ljubljane. Nakon što su uživale u svim čarima jednog od najljepših gradova EU, odbojkašice Rudara startovale su i sa svojim obavezama. Prvo je u petak 4. januara odrađen trening koji je bio prvi nakon pauze zbog novogodišnjih praznika a u subotu 5. januara startovao je i turnir ,,Ljubljana Open 2018.”.

U konkurenciji u kojoj se takmiči Rudar učestvuje ukupno 8 ekipa smjestenih u dvije grupe. Tim iz našeg grada smješten je u grupu A a pored Rudara u grupi su i ekipe Novi grad – Sarajevo, Grosuplje Slovenija i Volleyball Ljubljana. U prvom meču na turniru Rudar je poražen od sarajevskog tima sa 2-1 u setovima (25-18;18-25 i 11-15). U prvom setu Rudar je dominirao i bez većih problema slavio da bi u drugom i trećem odlučujućem setu Novi grad odigrao koncetrisanije i došao do pobjede. U drugom meču protivnik Rudara bila je slovenačka ekipa Grosuplje. U tom duelu Rudar je izašao kao pobjednik i slavio sa 2-1 (24-26 ; 25-22 i 15-8). Odbokašice Rudara su u ovom duelu odigrale vrlo dobro. Iako su konstantno vodile igračice Rudara ipak nisu osvoile prvi set. Nakon dosta grešaka u finišu prvog seta Grosuplje je uspjelo da slavi na razliku 26-24.

U nastavku Rudar je igrao mnogo bolje. Drugi set je riješio u svoju korist rezultatom 25 – 22 a u odlučujućem trećem setu odbojkašice iz našeg grada su slavile sa 15-8 i na taj način došle do prvog triumfa na turniru koji im je otvorio put ka polufinalu. Plasman u polufinale osmog po redu Međunarodnog turnira u ženskoj odbojci ,,Ljubljana Open 2018”, odbojkašice Rudara obezbjedile su nakon pobjede nad ekipom Volleyball Ljubljana. U toj utakmici Rudar je bio bolji u svim segmentima odbojkaške igre i bez većih problema slavio sa 2-0 u setovima (25-15;25-13).

Polufinalni duel sa ekipom Braslovče iz Slovenije, koja je na kraju osvojila turnir, nije išao onako kako je zamislio stručni štab. Uz slab prijem i manjak koncetracije odbojkašica Rudara, slovenska ekipa je slavila sa 2-0 u setovima in a taj način poslala Rudar u bornu za treće mjesto. U duelu za bronsz Rudar se sastao sa ekipom Varaždina iz Hrvatske. Prvi set Rudar je odigrao vrlo dobro i riješio ga u svoju korist rezultatom 25-22. Međutim u drugom setu ponovo dolazi do pada u igri Rudara što je Varaždin iskoristio i slavio u drugom setu rezultatom 25-22.U odlučujćem trećem setu Rudar je konstatno vodio došao i do tri meč lopte kod rezultata 14-11 ali je onda stao.Varaždin je iskoristio greške Rudara napravio preokret in a kraju slavio sa 16-14. U svakom slčučaju ostaje žal za trećim mjestom jer je Rudar izgubio tako reći dobijen meč.

Organizacija turnira je i ove godine bila na visokom nivou a u svim konkzrencijama ukupno je čestvovalo 64 ekipe. Na ovaj način Uprava Rudara nastavila je uspješnu saradnju sa ljubljanskim i slovenačkim klubovima i odbojkaškim radnicima.

Nakon turnira u Tetovu krajem decembra i turnira u Ljubljani, odbojkašice Rudara vrćaju se radu na treninzima kako bi što spremnije dočekale nastavak sezone.

Komentariši