PODIJELI

Nenad Vukčević do kraja prvenstva biće šef stručnog štaba Rudara, kazao je predsjednik ovog kluba Muhamed Gerina. On je istakao da Rudar nije krio da je već ranije razgovarao sa mladim stručnjakom, ali isto tako da je Rudar izašao u susret svim željama bivšeg kormilara Budućnosti i Koma i aktuelnog pomoćnika selektora mlade reprezentacije Crne Gore Mojaša Radonjića.

Gerina je kazao da su se nakon razgovora sa mladim 44-godišnjim stručnjakom vrlo brzo dogovorili, a jedini uslov novog trenera Rudara bila je potpuna samostalnost u radu. Po riječima Gerine Vukčević je poznat po afirmaciji mladih igrača koji danas grade zavidne karijere. Vukčević je upoznat je sa trenutnom situacijom u klubu a na Rudaru je da mu se, u okviru sadašnjih mogućnosti, stvore što bolji uslovi rada i dovedu pojačanja.

Gerina je naglasio da je nakon dogovora sa Vukčevićem obavio razgovor sa predsjednikom opštine Pljevlja Mirkom Đačićem koji je obećao značajnu pomoć ovom klubu.

–Naišli smo na veliko razumjevanje prvog čovjeka grada, koji nije ni jednog trenutka doveo u pitanje pomoć Rudaru. Pokazao je veliko razumjevanje, ali i pomoć pri pronalasku generalnog sponzora kluba, i mi smo mu na tome zahvalni, istakao je Gerina.

Predsjednik Rudara nije mnogo govorio o igračkom kadru, a činjenica je da su dozvolu da napuste klub dobila dva golmana Zoran Aković i Vuk Radović, koji još uvijek nisu pronašli novi klub. Armin Bošnjak postao je novi član Zete, Velizar Janketić prešao je u Petrovac,  Nemanja Sekulić vratio se u Zetu, baš kao i Ivan Pejaković u Lovćen. Edvin Kuč pojačao je ukrajinskog drogoligaša Balkani, a Periša Pešukić Budućnost. Milivoje Mrdak nije imao strpljenja i nezadovoljan time što je veći dio jesenjeg dijela prvenstva proveo na klupi vratio se u Jedinstvo iz Bijelog Polja. Klub su napustili  Radomir Đalović, Ivan Mićunović, i Aleksandar Macanović koji još uvijek čekaju bolju ponudu, a odlazak je najavio i Brazilac Patrik Felipe, koji još uvijek nije pronašao klub.

Kako sada stvari stoje u utorak u 13 sati na gradskom stadionu na prvom treningu pojaviće se: Sopo, Zečević, Vuković, Kartal, Tomašević, Talović, mladi Tahlović i mladi golman Kuč.

Vukčević će biti četvrti trener koji će od početka priprema za novu sezonu voditi Rudar. Pripreme za takmičenje u Ligi Evrope počeo je Miodrag Vukotić, koji je pred utakmicu sa Partizanom prekinuo saradnju sa klubom. U dvomeču sa timom iz Beograda ekipu je vodio Vuko Bogavac, a nakon njega, desetak dana prije početka prvenstva na Edis Mulalić imenovan je za šefa stručnog štaba. Iako je klub želio da nastavi saradnju sa mladim trenerom iz Sarajeva, 23. decembra Mulalić je obavjestio ljude iz Rudara da neće nastaviti sa radom u Pljevljima.

Komentariši