PODIJELI

Tokom vikenda snijeg nije padao i većina kolovoza u gradu je bila suva. Međutim, snijeg koji je tokom prijepodneva intenzivno padao ponovo je zaposlio radnike “Čistoće”.

Kao što su meteortolozi i najavili, na sjeveru je u ranim jutarnjim satima, 14. januara, ponovo počeo da pada snijeg. Visina sniježnog pokrivača, u gradu je, u 7 sati iznosila 30 centimetara dok je tokom prijepodneva palo više od 5 novih centimetara snijega.

To je radnicima JP “Čistoća” doo, Radne jedinice “Zimska služba” donijelo ponovo isti posao čišćenja gradskih ulica na kojem su bili danonoćno angažovani tokom prvih deset dana januara.

Tokom prethodnog vikenda, 12. i 13. januara snijeg nije padao, pa su kolovozi bili prilično očišćeni i u većini ulica suvi. Međutim, zbog snijega koji je intenzivno padao, ponovo je tokom prijepodneva, 14. januara, bila angažovana sva mehanizacija JP “Čistoća”.  Željko Brašnjo, šef RJ „Zimske službe“ rekao nam je da je snjegočistač koji je prošle nedelje bio u kvaru popravljen tako da su tokom prijepodneva tri snjegočistača čistila ulice. Brašnjo napominje da su prvo čišćene ulice prvog i drugog prioriteta kao i put prema gradskom groblju „Ravni“. Sve ulice su posute solju i agregatom, a tokom dana će se nastaviti čišćenje snijega sa ulica koje pripadaju drugoj i trećoj kategoriji prioriteta.

Radnici RJ “Zelenilo” su lopatama čistili snijeg sa trotoara koji su u nadležnosti rada „Čistoće“.

Prema najavama meteorologa, padavine će tokom poslijepodneva i večernjih sati prestati pa će tim i posao putarima biti olakšan.

Komentariši