PODIJELI

Gužva i čekanje ispred šaltera za ovjeru knjižice – uskoro će biti prošlost. Novi servis Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore omogućiće građanima da u svakom trenutku provjere da li je njihova zdravstvena knjizica ovjerena.

Novi elektronski servis Fonda za zdravstveno osiguranje, koji bi trebalo da počne da se primjenjuje tokom ove godine omogućiće građanima da u svakom trenutku provjere da li je njihova zdravstvena knjižica ovjerena. EOsiguranje će, uz elektronski recept, apoteku, nalaz i zakazivanje, biti peta usluga dostupna na platformi Fonda.

“Za sve osiguranike za koje dobijemo uredanu elektronsku prijavu za zdravstveno osiguranje iz sistema Poreske uprave, u našem sistemu vršice se elektronska ovjera zdravstvene knjizice. Zbog toga sto se kompletan proces obavlja negdje u pozadini, i prakticno je nevidljiv za osiguranike, bila nam je obaveza da im pružimo mogucnost uvida u informaciju da li je njihova knjizica elektronski ovjerena, tj. da li je aktivna ili validna za dalje korisćenje u zdravstvenom sistemu “, kazao je za TVCG Vladimir Raičković iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Komentariši