PODIJELI

Prema informacijama koje smo dobili iz Uprave policije Centra bezbjednosti Pljevlja, proteklog vikenda oduzeto je 11 vozačkih dozvola, a tri lica su lišena slobode. Radi se o akciji pojačane kontrole saobraćaja na putevima.

Policijski službenici CB Pljevlja provode akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima, vodeći računa o tehničkoj ispravnosti vozila, prekoračenju dozvoljene brzine zbog zimskih uslova vožnje, u vezi sa čim posebnu pažnju obraćaju na upravljanje motornim vozilima pod dejstvom alkohola.

Prema informacijama koje smo dobili iz Uprave policije Centra bezbjednosti Pljevlja, za dane vikenda, 11, 12. i 13. januara ove godine na području CB Pljevlja zatečeno je 14 lica koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola. Policijski službenici CB Pljevlja podnijeli su 10 prekršajnih prijava i oduzeli 11 vozačkih dozvola, a 3 lica su lišena slobode zbog počinjenih prekršaja.

Kako navode iz CB Pljevlja, od 14 lica koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, za pet lica je utvrđena koncentracija alkohola u krvi većem od 1,3 promila, dok je jedno lice zatečeno da upravlja vozilom pod uticajem alkohola od 3,29 promila alkohola u krvi.

Kroz plansko-preventivne aktivnosti koje preduzima CB Pljevlja, saobraćajna patrola je u ulici Narodne revolucije kontrolisala vozilo Audi A4 pljevaljskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila tri lica. Kod jednog lica je pronađeno 5,8 gr opojne droge marihuana. Protiv lica će biti preduzete zakonom propisane mjere.

Iz CB Pljevlja apeluju na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Komentariši