PODIJELI

По ко зна који пут се показало да у малој бари не може да обитава много крокодила. Чак ни чињеница да су сви крокодили били првоборци за суверену Црну Гору и НАТО интеграције није омогућила миран суживот у маленом Монтенегру. Случај „коверта“ и одметање Душка Кнежевића Лондону у хајдуке, још једном је потврдио да је у Црној Гори најтеже доказати оно што сви знају.

А сви смо знали да је на власти државна партија која је срасла са институцијама државе и организованим криминалом. Из ове перспективе јасно се види, колико је било залудно и   смијешно формирање Владе изборног повјерења пред изборе у октобру 2016. године, када је опозиција повјеровала да се са пар министара у Влади може контролисати ДПС хоботница. Ако се исконтролишу државни фондови онда ускачу парадржавни и ДПС тајкуни.

Занимљива су прва реаговања из ДПС-а о „најбољем човјеку“ Мигу Стијеповићу, како га је назвао син Врховног државног тужиоца и срамотном снимању чина предаје новца школском другу. На крају,згранути су чињеницом, да се неко уопште бави оптужбама Душка Кнежевића, док је у току суђење актерима афере „државни удар“. Нема никакве сумње да ће државне институције све учинити да докажу како је већа јерес приватно снимати ДПС челнике, па чак и када се баве недозвољеним радњама, које у свакој нормалној земљи подлијежу кривичној одговорности.

Уосталом, зар смо заборавили како је прошао случај из референдумске кампање о државно правном статусу Црне Горе, када су активисти ДПС-а „преламали мозак“ Машана Бушковића. Кривима су проглашени они који су то снимили и обнародовали, а „преламање у мозгу“ добило је статус савремене битке на Вучјем долу за независни Монтенегро. Зар смо заборавили куповину личних карата у Пљевљима уочи парламентарних  избора 2012. године, и то новцем Центра за социјални рад,намјењеним за пљеваљску сиротињу. Актери куповине личних карата углавном су осуђени на условне казне и данас се налазе на значајним функцијама у локалној управи, или су директори школа. Ником није ни пало на памет да истражи одговорност ресорног министра и координатора ДПС-а за Пљевља без чије сагласности се то није могло радити.

Због свега наведеног, ово је последња прилика опозицији у Црној Гори да се удружи и учини све како би Црну Гору спасила од ДПС пошасти. А кад дође до смјене власти, прво што треба учинити је усвајање Закона о заштити Црне Горе од Господара, његових кумова, браће и сестара, јер свака ничим ограничена власт која траје 30 година нужно завршава у криминалу и корупцији. А господарова близина је природна средина за стицање богатства, тако је било од Његоша до Мила Ђукановића.

У Пљевљима, 16.01.2019.год.ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Komentariši