PODIJELI

Prema Odluci o komunalnom redu u Pljevljima pravna i fizička lica dužna su da od snijega očiste stazu od ulice do svog ulaza.

U Komunalnoj policiji saznali smo da se ta odluka dosta poštuje, posebno od strane pravnih lica.

Kaznena odredba za nepoštovanje odluke za pravna lica iznosi 150 eura, a za fizička lica je prekršajni nalog iznosa 50 eura. U toku protekle sedmice izrečena je jedna kaznena odredba i to pravnom licu.

Ono što je ovih dana predstavljalo posebnu opasnost za prolaznike su ledenice sa krovova zgrada, pa su službenici Komunalne policije imali akciju gdje su na terenu asistirali građanima kako bi se one uklonile.

Na nekoliko mjesta gdje nije bilo moguće ukloniti led sa oluka postavljene su pozorne trake kako bi pješaci bili upozoreni na opasnost. Trake које su u međuvremenu pokidane biće zamjenjene u toku dana.

Iz Komunalne policije su najavili nastavak akcije asistiranja na čišćenju leda sa krovova i narednih dana.

Inače, kaznena odredba je ista za uklanjanje leda sa krovova i prilaznih puteva i to je definisano jednim članom odluke o komunalnom redu.

Iz Komunalne policije apeluju na građane da redovno uklanjaju led sa krovova koji predstavlja veću opasnost za razliku od pristupnih staza ispred objekata, koje se, kako kažu u komunalnoj policiji solidno čiste i gdje ne postoji potreba za nekim većim nadzorom.

Komunalna policija u kontiniutetu obezbjeđuje komunalni red sa, u zimskim uslovima,  posebnim osvrtom na čišćenje leda i snijega.

Komentariši