PODIJELI

Devetomjesečno stručno osposobljavanje, tokom koga korisnici imaju naknadu u neto iznosu 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini, svojevrsna je podrška mladima u daljem usavršavanju i podsticaj da kroz sticanje iskustva u realnom radnom okruženju lakše dođu do zaposlenja. Na ovaj način se istovremeno poslodavci motivišu za otvaranje novih radnih mjesta.

Kroz redakciju Radio-televizije Pljevlja u proteklih šest godina prošlo je više kolega koji su bili korisnici ovog programa. Ove godine svoje znanje sa fakulteta podijeliće sa nama i usvojiti naša dosadašnje iskustvo u novinarstvu Boriša Kankakraš i Adnan Kuloglija.

Spremni su u redakciji raditi sve novinarske poslove, ali bih najrađe usavršili znanje u sportskom novinarstvu, za koje su se školovali, kažu Boriša i Adnan.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50% korisnika Programa je nastavilo radni angažman, saopštio je Koordinacioni tim za implementaciju Programa.

Komentariši