PODIJELI

Kao što je i najavljeno Rudar se dogovorio o nastavku saradnje sa Radomirom Đalovićem, a novi član Rudara je omladinski reprezentativac Crne Gore, Eniks Kriještorac.

Na početku prelaznog roka Rudar dobija dva veoma važna igrača koja moga biti ključna za ostvarivanje cilja, a to je ostanak u ligi. Ugovor su potpisali  Radomir Đalović, iskusni golgeter koji je odlučio da ostane i ovu polusezonu u klubu, i Eniks Kriještorac koji je veliki potencijal crnogorskog fudbala i omladinski reprezentativac Crne Gore. Kriještorac koji je uspješno prošao probu u klubu iz Pljevalja, igra na poziciji napadača i njegovi golovi mogu biti od presudnog značaja za klub.

Đalović je kazao da se vrlo brzo dogovorio sa Rudarom i da ima veliku želju da  još igra i da se osjeća dobro na terenu i da može pomoći u borbi za opstanak. Rekao je da je prvi put u situaciji da se njegov tim bori za opstanak, ali da osjeća veliku obavezu prema pljevaljskom klubu. Đalović je rekao da kada je došao prvi put u crnogorski fudbal Duško Šarić ga je ispoštovao, koji je u tom trenutku bio uz klub, i da su ga navijači Rudara dočekali sa velikom radošću i imali strpljenja za njegov višemjesečni oporavak od povrede. Poslao je i poruku navijačima da ne brinu, da će uz momke sa strane i lokalne momke ostati u ligi, pozvao je i publiku da ostane uz klub i uz njihovu podršku zajedno ostvare cilj.

 U narednom periodu će sigurno biti još pojačanja, a do prve kontrolne utakmice koja će se odigrati u Baru, 23. januara još dva igrača će potpisati ugovore. S obzirom da su Đalović i Kriještorac stigli, nada u uspješnu polusezonu se vraća.

O pridošlicama trener Nenad Vukčević kaže da su velika stvar za ekipu, da su dobili dva nova igrača, ali da ima još igrača koji su na probi. Dolazak Đalovića tim Rudara je dobio mnogo, al ii da će talentovani Kriještorac sigurno dobiti svoju šansu da se dokaže. Vukčević je rekao da u Bar idu 23. januara a tri dana kasnije igraju utakmicu sa Lovćenom, a 30. sa Arsenalom iz Tivta, kao i to da traže protivnika za utakmicu koji su planirali 3. februara i da bi želio  da generalna proba bude u Pljevljima, ali da sve zavisi od vremenskih uslova.

Autor: Adnan Kuloglija

Komentariši