PODIJELI

IV sjednica Odbora za izbor i imenovanja zakazana je za srijedu 23. januar sa početkom u deset časova. Za dnevni red predviđeno je šest tačaka dnevnog reda.

Članovi Odbora za izbor i imenovanja raspravljaće o šest tačaka dnevnog reda i to o izboru zamjenika predsjednika Odbora, o utvrđivanju predloga odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije, o pokretanju javnog poziva za izbor članova Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere, o pokretanju javnog poziva za izbor članova Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike, kao i o pokretanju postupka za izbor četiri člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Uz materijal za ovu sjednicu dostavljeni su i predlozi kandidata za predsjednika, zamjenika predsjednika, članove i zamjenika Opštinske izborne komisije.

Iz vladajuće koalicije, opštinskih odbora  “Demokratske partije socijalista – Bošnjačke stranke – Socijal – demokrata“  stigla je lista sa sledećim kandidatima za predsjednika OIK predložen je Čedo Gospić, za zamjenika predsjednika Jelena Cvijović, za člana Samra Đurđević, za zamjenika člana Milan Marković, zatim za člana Denis Nuhanović i za zamjenika Emina Brković. Uslov za kandidate je da su diplomirani pravnici.

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije CG, čiji Klub odbornika u SO Pljevlja djeluje samostalno i nezavisno kao konstituent izborne liste „Koalicija Nova srpska demokratija –Socijalistička narodna partija CG – Pokret za promjene“ za člana stalnog sastava Opštinske izborne komisije predložili su Budimira Tanjevića, a za zamjenika Stanojku Kljajević. Ispred ove koalicije za člana predložen je i Slavko Drašković.

Ispred Demokrata Crne Gore Opštinskog odbora Pljevlja  kandidat za sekretara Opštinske izborne komisije predložen je Miroslav Anđelić, za člana Tanja Gazdić i za zamjenika člana Dušan Milić.

Komentariši