PODIJELI

Povodom 148. godina novinarstva u Crnoj Gori održana je svečana akademija u nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“, tom prilikom Društvo crnogorskih novinara (DCN) nagradilo je najbolje za 2019. godinu.

Pljevljaku Danilu Brajkoviću, novinaru Dnevnih novina uručena je nagrada najboljeg mladog novinara u Crnoj Gori. Izuzetno je ponosan na ovu nagradu, jer je ovo prva nagrada u njegovoj karijeri koja mu ujedno predstavlja podsticaj za dalji rad.

„Izuzetno sam srećan zbog odluke žirija i veoma ponosan, prije svega jer je riječ o prvoj nagradi u mojoj karijeri, koju doživljavam kao satisfakciju za svaku napisanu riječ s mojim potpisom. Zahvalio bih Društvu crnogorskih novinara na ukazanom povjerenju i uredništvu Dnevnih novina na nominaciji , i dodao potrudiću se dag a da ga opravdam na najbolji način uz pomoć kolega iz Dnevnih novina, naročito iz redakcije Zabava, koji su i te kako zaslužni za ovo priznanje”, rekao je Brajković.

Nagradu najbolji mladi novinar dobile su i novinarka TV Nikšić, Bojana Kostić i novinarka Radija Crne Gore, Ljiljana Bojović.

Na ovogodišnjoj svečanoj akademiji uručene se i ostale nagrade.

Godišnju novinarsku nagradu dobili su Vlatko Simunović iz Pobjede, Ivana Jabučanin iz RTV Cetinje kao Marija Ivanović i Milutin Tomašević iz  TV i RCG.

Za  doprinos razvoju crnogorskog novinarstva nagrađeni su Slavica Milović iz RTV Nikšić, novinarka u penziji Čedomila Đurđić iz RCG, Branka Čvorović iz RTV Budva, Mirko Jakovljević, nezavisni novinar i Rodoljub Ćorić iz RTV Mojkovac. Diplome za doprinos crnogorskom novinarstvu i razvoju lokalne štampe pripale su RTV Cetinje i novinama Nikšića.

RTCG i Pobjedi uručene su Povelje povodom jubileja, dok je nagrada za doprinos elektronskom novinarstvu pripala portalu FOS media.

Godišnja nagrada za reportažu uručena je Draganu Peroviću iz Nikšića,a za vizuelni izraz Veljku Jeleniću. Nagrada Crnogorac za životno djelo, ove godinje pripala je novinaru u penziji Minji Bojaniću.

Odluku o nagradama je donio žiri Društva crnogorskih novinara u sastavu: predsjednica Anka Perović i članovi Goran Popović i Saša Radunović.

Autor: Dragana Đurišić

Komentariši