PODIJELI

Policijski službenici CB Pljevlja prije dva dana predali su Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima i podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv M.DŽ, rođen 1987.godine, iz Pljevalja zbog osnovane sumnje da je tokom decembra mjeseca 2018.godine izvršio krivično djelo Teška krađa na štetu pekare „AS“ vlasništvo K.A iz Pljevalja.

Prema izvještaju Centra bezbjednosti Pljevlja 21. januara u 11,30 časova obavještena je Služba operativnog dežurstva CB Pljevlja da su provaljena ulazna vrata na poslovnom prostoru u kojem je bila smještena pekara „AS“ koja se nalazi u ulici Narodne Revolucije u Pljevljima, vlasništvo K.A. i da je iz poslovnog prostora otuđena oprema i inventar. O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivično djelo i ovlastio ekipu CB Pljevlja da izvrše uviđaj.

-Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, policijski službenci CB Pljevlja otkrili su počionica ovog imovinskog delikta. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je prijavljeni M.DŽ. (1987), upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva odvalio lim na ulaznim vratima ovog poslovnog prostora, te iz unutrašnjosti pekare otuđio kompletan inventar potreban za proizvodnju hljeba i peciva, čime je vlasniku objekta pričinio veliku materijalnu štetu. Preduzimajući mjere iz svoje nadležnosti policijski službenici CB Pljevlja su pronašli i vlasniku povratili otuđene predmete. Lice je uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave dana predato u dalju nadležnost Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima, navodi se u saopštenju CB Pljevlja.
Policijski službenici CB Pljevlja, na osnovu DNK analize, rasvijetlili su krivično djelo Razbojništvo koje se desilo 2016.godine.

Dana 07.11.2016. godine negdje oko 19.00 časova za policiju tada NN lice, koje je na glavi imalo improvizovanu kapu takozvanu ,,fantomku,, a u ruci držalo pušku, ušlo je u unutrašnjost poslovnice ,,Pošte Crne Gore,,u ul. Velimira Jakića br. 2 u Pljevljima, nakon čega je prišlo pultu iza koga se nalazila šalterski radnik M.M, u pravcu koje je uperilo vatreno oružje – pušku nepoznate marke i fabričkog broja. Provalnik je radnici dodao jednu platnenu kesu a potom zahtijevao da mu preda novac od pazara, što je M.M. odbila i aktivirala alarm koji je montiran u sklopu pulta, nakon čega je lice napustilo unutrašnjost poslovnice i udaljilo se sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Petnaest dana nakon toga pored jedne garaže na putu prema Crljenicama, nekoliko kilometara od Pljevalja u rejonu Dolinica, policija je pronašla beživotno tijelo muškarca, starog oko 50 godina. ispostavilo se da se radi o Milanu Grbiću (54) koji je rođen u Merdaku, Hrvatska koji je bio osumnjičen za nekoliko krivičnih dijela na gradskom i seoskom području i koji je bio glavni osumnjičeni za razbojništvo u Pošti.

Nedavno je iz Forenzičkog centra Danilovgrad dobijen je izvještaj DNK vještačenja i na osnovu izvršenih DNK analiza utvrđeno da uzorak izuzet sa mjesta događaja, kada je izvršeno razbojništvo u pošti, daje ekstremno jaku podršku hipotezi da potiču počivšeg Milana Grbića, od koga je izuzet referentni profil.

Komentariši