PODIJELI

U ponedjaljak 4. februara u Švedskom gradu Are počelo je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. Okupili su se najboji skijaši svijeta koji će dati sve od sebe da se domognu mjesta na pobjedničkom postolju. Među njima je i naš sugrađanin Eldar Salihović, reprezentativac Crne Gore i član skijaškog kluba ,,Rudar“.

Eldaru će ovo biti prvo učešće na Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji i on će nastupati u disciplinama veleslalom ( 14. i 15.02.) i slalom ( 16. i 17.02.).

Nakon uspješne 2018. godine pred Salihovićem je sada nastup na svjetskom prvenstvu koji će biti prvi za njega u konkurenciji seniora to jest najboljih skijaša današnjice. Pripreme su protekle u vrlo dobroj atmosferi uz dosta napornog rada. Eldarova forma je u usponu i sigurno je da će naš mladi sugrađanin dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat. Očekivanja su zacrtana u okviru realnih mogućnosti a s obzirom na konkurenciju nema sumnje da će Salihović imati vrlo težak zadatak.

Ovo je još jedna velika sportska manifestacija na svjetskom nivou na kojoj Eldar Salihović predstavlja svoj grad i svoju državu. Bez obzira na krajnji rezultat ovo je odlična prilika za mladog Eldara da stekne još više iskustva koje će mu mnogo značiti u daljem radu.Nakon učešća na ZOI u Pjongčangu, Eldar će ponovo biti rame uz rame sa najboljim skijašima svijeta. Dakle njegov prtvi nastup je 14. februara u discipline veleslalom a dva dana kasnije nastupiće i u disciplini slalom.

Komentariši