PODIJELI

Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane investitore da do 31. marta pošalju pismo namjere i pokažu zainteresovanost za eksploataciju cementnog laporca na tehnogenom ležištu “Jagnjilo” u Opštini Pljevlja.

Zainteresovani investitori pismo namjere mogu dostaviti na adresu Ministarstva, koje će odlučiti o načinu dodjele koncesije za eksploataciju te sirovine.

Tehnogeno ležište cementnog laporca Jagnjilo nastalo je višegodišnjim odlaganjem otkrivke, koja je rezultat otkopavanja uglja iz krovinskog dijela ležišta Potrlica, gdje eksploataciju uglja obavlja Rudnik uglja.

Od 1952.godine, od kada se odvija eksploatacija uglja na površinskom kopu Potrlica, do 31.12.2017. godine, na spoljašnje odlagalište Jagnjilo odvezeno je oko 42.000.000 m3čm ili 80.000.000 t.

Iz Ministarstva su naveli da je u prethodnom periodu bilo više kompleksnih studija i izvještaja koji su ukazivali na visoku potencijalnost krovinskih laporaca u ležištu Potrlica i spoljašnjeg odlagališta – tehnogenog ležišta Jagnjilo, kao mineralne sirovine u industriji cementa.

Komentariši