PODIJELI

U petak u 19 sati u Sportskom centru “Ada” odbojkašice Rudara u derbiju 9. kola Prve lige za žene dočekuje Galeb Polikliniku “Hipokrat”.

Utakmice Rudara i Galeba uvijek su donosile neizvjesnost i zanimljivu odbojku. Doduše u poslednjoj utakmicu ova dva tima Galeb je u Baru slavio sa 3:0, ali ne treba zanemariti činjenicu da tada u sastavu Rudara nije bilo dva primača servisa Anđelije Petrović i Bojane Bulatović, koje će sada biti u timu. Takođe ekipa je tada bila još u fazi uigravanja pa je na toj utakmici bilo mnogo grešaka, koje su, tokom prvenstva, smanjene na minimum. U prošlom kolu Rudar nije ima težak zadatak, savladao je Nikšić sa 3:1 po setovima, baš kao i Galeb koji je u Baru bio bolji od Jedinstva. Po svemu sudeći oba tima su kalkulisala čuvala su snagu za međusobni duel. Ono što je činjenica između ova dva tima nema tajni, a treneri nataša Marković i Nikola Masoničić mogu da računaju na sve igračice.  

Utakmica u “Adi” počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan. Utakmicu će suditi Podgoričani Slobodan Kovačević i Sava Batizić.

Ostale utakmice 9. kola igraju se u subotu. Od 17 sati Nikšić dočekuje lidera na tabeli, Luku Bar. U istom terminu u Kotoru Gimnazijalac će dočekati bjelopoljsko Jedinstvo, a u 18 i 30 počinje duel Morače i Mediterana iz Budve. 

Na tabeli vodi Luka Bar sa maksimalnim učinkom 24 boda. Drugi je Galeb sa 17 bodova, dok trećeplasirana Morača ima 15 koja ima malo bolji set količnik do Rudara koji je sa istim bodovnim saldom četvrti. Peti je Gimnazijalac sa 12 bodova, a dva boda manje od tima iz Kotora ima Mediteran. Na začelju tabele su Jedinstvo sa tri boda i Nikšić bez bodova.

Komentariši