PODIJELI

Nadležni u Zavodu za zapošljavanje  u ovoj godini planiraju da obilaze poslodavace sa ciljem da identifikuje njihove kadrovske potrebe, ponude im usluge posredovanja, ali i predstave programe koje realizuju i aktuelne subvencije.

Programom rada Zavoda za ovu godinu predviđeno je da u fokusu budu mala i srednja preduzeća, koja najčešće nemaju službe za ljudske resurse, a djeluju na prostoru cijele države.

– Zavod će u ovoj godini prioritet dati poslodavcima koji su poslednjih godina zapošljavali najviše stranaca, s obzirom na to da se gro zapošljavanja obavlja u jeku ljetnje turističke sezone – navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ZZZ, koji je juče prenijela Mina biznis. To je, kako su naveli, ciljna grupa prema kojoj će Zavod imati konkretne aktivnosti – obilazak, anketiranje i upoznavanje poslodavaca sa benefitima ukoliko zaposle domaće radnike. Iz ZZZ su saopštili i da će tokom ove godine napori biti usmjereni na povećanje broja poslodavaca koji koriste njegove usluge. Kvalitetan servis korisnicima, kako su objasnili, obezbjeđivaće se putem oglašavanje slobodnih radnih mjesta, informisanja i posredovanja kod sezonskog zapošljavanja.

– Za ovu godinu planirano je i dalje širenje saradnje sa javnim i privatnim službama za zapošljavanje iz inostranstva na aktivnostima zapošljavanja crnogorskih građana u inostranstvu – navodi se u dokumentu.

Komentariši