PODIJELI

Odbojkašice Rudara poražene su od ekipe Luke Bar sa 3-0 u setovima u meču 10. kola prve odbojkaške lige za žene.

Kao što je bilo i očekivano, aktuelne šampionke zabilježile su još jedan trijumf. Luka Bar je slavila protiv Rudara u SC ,,Topolica” u Baru sa maksimalnih 3-0 u setovima. Tim iz našeg grada nije dobro otvorio meč. Ponovo je nepotreban pritisak usporio Rudar na početku meča. Luka Bar je iskoristila smušenost Rudara i prvi set riješila u svoju korist rezultatom 25-14. U drugom setu mnogo bolja igra Rudara. Igralo se poen za poen uz dosta lijepih poteza. Publika je zaista uživala a onda je kod rezultata 23-23 prijem Rudara popustio što je Luka Bar iskoristila i slavila sa 25-23. U trećem setu ponovo loša igra Rudara posebno u prijemu, pa su aktuelne šampionke i treći set riješile u svoju korist rezultatom 25-15.

Ove dvije ekipe sastaće se ponovo za dane vikenda. Naime od ove godine je promijenjen sistem takmičenja u kupu pa se umjesto finalnog turnira, polufinala igraju u dva dobijena meča. Žrijeb je odredio da se Rudar i Luka Bar sasatanu u polufinalu i prvi meč je u Pljevljima. Nakon toga igra se i drugi meč u Baru a majstorice nema već će se, ukoliko bude potrebe, igrati zlatni set.

Pogled na tabelu kaže da će Rudar i Gimnazijalac voditi mrtvu trku za plasman u plej off, jer obje ekipe imaju isti učinak.Rudar je učestvovao u svakom plej-ofu od osamostaljenja Crne Gore dok bi za Gimnazijalac ovo bio prvi put da se plasira među četiri najbolje ekipe.Rudar će u proljećnom dijelu ugostiti Gimnazijalac u “Adi” i nema sumnje da će taj meč odlučiti četvrtog putnika u plej off.

Komentariši