PODIJELI

Prije sedam dana opština Pljevlja isporučila je subvencionisani pelet građanima koji su se prijavili na vrijeme, za ovu grejnu sezonu. Kako nam je rekao koordinator za raspodjelu energenta Darko Gazdić dodatno je nabavljeno 150 tona peleta za one sugrađane koji su do Nove godine nabavili peć na pelet i za 50-ak korisnika koji su prošle godine ostali bez subvencionisanog peleta. Prošlogodišnji isporučilac peleta „Lovćen trejd“ iz Foča nije ispoštovao potpisani ugovor i isporučio traženu količinu peleta. Zato je Opština ove godine nabavila po jednu paletu ovog energenta, tim sugrađanima.

Otvoreni postupak javne nabavke za dodatnih 150 tona peleta realizovan je u zakonskom roku jer se prijavio samo jedan ponuđač, „Mikromont“ D.O.O iz Bijelog Polja, koji je bio najpovoljnjiji ponuđač i na prethodnom postupku javne nabavke, kada je traženo 1050 tona peleta.

Da posjetimo. Postupak javne nabavke raspisan je 18. decembra 2018. godine, otvaranje ponuda obavljeno je 14. Januara 2019. I već u prvoj polovini februara isporučene su tražene količine. Procjenjena vrijednost ove nabavke bila je 30 hiljada evra a Mikromont je ponudio cijenu od 29.684,33 evra.

Isporuku peleta Mikromont d.o.o iz Bijelog Polja počeo je 5. oktobra 2018. godine. Cijena subvencionisane tone peleta bila je 103,90 evra.

Komentariši