PODIJELI

Људи ово иде добро, није прољеће, али хоће прољеће. Прво је успјешно окончана „чемпрес револуција у Бару“, Влада је одустала од градње вртића. Башка, њен предсједник Душко Марковић изјави, да ова Влада неће ништа радити и градити против воље народа. Рече то и оста жив, онај исти Душко Марковић који је недавно признао да је његова  Влада признала лажну државу Косово, противно вољи 85 % грађана  Црне Горе.

Али нужда закон мијења. Па и навике, да се ради противно вољи сопствених грађана. Ова иста Влада је у сагласју са Електропривредом најавила  поскупљење струје по тарифном систему од 1. марта ове године. А све то зарад подстицаја изградње мини хидроелектрана, које граде татини синови, а финансира народ. Међутим, у складу са наглим „политичким отопљавањем и бригом за сопствене грађане“ све је одложено до 1. маја 2019. године, под изговором да би се грађани упознали са тарифним пакетима.

Во времја оно, док су у Црној Гори „цветале тикве“ било је незамисливо да се, у овом тренутку највећи непријатељ режима, за којим је власт расписала црвену потјерницу, директно из Лондона укључује у програм А1 телевизије и сатима одговара на питања новинара и гледалаца. Показало се да је много лакше увести стечај у ИБМ банку, него затворити Кнежевићеву А1 телевизију. Некад није било тако. Нема сумње да је неко из Европе сигнализирао шта се може, а шта не смије радити.

На крају, како саопштавају из Атлас хидрометеоролошког завода, у наредних мјесец дана се очекује појачана антициклонска активност, која долази из Лондона и Британских острва. То ће условити интензивне падавине у Црној Гори, са ударима јужног вјетра сваке суботе у вечерњим часовима. С обзиром на повољну метеоролошку прогнозу и расположење у народу, који је осјетио да је дошло вријеме да се Црна Гора коначно ослободи од тридесетогодишње владавине ДПС хоботнице, Покрет за Пљевља позива све грађане, да се и ове суботе окупимо на мирним протестима, у улици Слободе у Подгорици.

Није прољеће, али хоће прољеће.

Komentariši