PODIJELI

Sjutra od 14 časova fudbaleri Rudara dočekuju Sutjesku u trćoj utakmici proljećnog dijela prve Telekom fudbalske lige.Od 16 sati i 30 minuta i rukometaši Rudara startuju sa prvenstvenim obavezama u drugoj rukometnoj ligi.Oni u Adi dočekuju Mojkovac.

U prva dva meča proljećnog dijela fudbaleri Rudara ostvarili su dva remija. Prvo sa Zetom u Pljevljima a onda i sa Grbljem u Radanovićima. U oba meča rezultat je bio identičan  1-1.

Dakle iako je prertpio ubjedljivo najviše promjena na zimskoj pauzi, Rudar je uspio da se konsoliduje i da sa respektabilnim sastavom uđe u misiju opstanak. U oba meča viđena je velika žellja fudbalera baš kao i njihova borbenost. U meču sa Zetom pokazan je i jak karakter jer je Rudar gubio skoro čitavo drugo poluvrijeme ali je u finišu uspio da dođe do zasluženog pogodka. Sa druge strane protiv Grblja je Rudar poveo ali nije uspio da zadrži prednost. Pravi test za fudbalere Rudara dolazi sjutra kada na stadion pod Golubinjom dolazi aktelni šampion i trenutni lider prvenstva ekipa Sutjeske. Za razliku od Rudara, Nikšićani su zadržali skoro čitav tim i kao apsolutni favoriti dolaze u Pljevlja. Sutjeska je u prva dva meča ostvarila obje pobjede. Lovćen su pobijedili u gostima sa 3-1 a Petrovac na svom terenu sa 2-1. Nikšićani su prvi na tabeli i krupnim koracima grabe ka novoj tituli a na tom putu sjutra se moraju sudariti sa Rudarom. Tim iz našeg grada nije bez šansi u ovom meču i uz pomoć navijača Rudar može doći do pozitivnog rezultata. U svakom slučaju ljubitelji fudbala sjutra od 14 sati na stadionu pod Golubinjom mogu uživati u sigurno borbenom i kvalitetnom meču.

U subotu 2. marta sa svojim prvenstvenim obavezama startuju i mladi rukometaši Rudara. Nakon uspješnog nastupa na turniru u Mađarskoj pa onda i više nego upješnih reprezentatvnih nastupa nekoliko mladih rukometaša Rudara, sjutra se kreće u misiju Prva liga. Na početku sezone druge rukometne lige malo ko je davao šanse mladom timu Rudara da može doći do situacije da se bori za prvoligaški status. Međutim nakon svih utakmica prvog dijela prvenstva Rudar je ostao neporažen i sada je zasluženo lider druge lige. Zbog sjajnih partija tokom jesenjeg dijela, rukometaši Rudara su svojim rezultatima zaslužili status glavnog kandidata za plsaman u elitno društvo a prvi meč drugog dijela prvenstva je sjutra od 16 sati i 30 minuta kada će Rudar u Adi dočekati ekipu Mojkovca. Tim iz našeg grada je favorit ali se kvalitet mora pokazati na terenu tako da se očekuje zanimljiv meč.

Komentariši