PODIJELI

Ono što nije uspjelo Rudaru koji se bori za Evropu, uspjelo je Rudaru koji se bori za opstanak. Pljevljaci su ostali neporaženi protiv šampiona i pokazali da protiv ovog tima Rudara nikome neće biti lako ovog proljeća. Sutjeska je bila apsolutni favorit, ali Rudar je bio uporniji, odgovorniji i borbeniji od rivala i sasvim zasluženo osvojio bod. Inače utakmica je odigrana teškom terenu i na momente naleti ledene kiše još više su otežavali kretanje aktera meča.

Od samog početka Nikšićani su jasno pokazali zbog čega su došli u Pljevlja. Visokim presingom lako su oduzimali loptu od rivala, a već u šestom minutu mogli su da povedu. Nakon prekida šut glavom Stefana Cicmila prošao je tik pored gola Adisa Kuča. Od tada gosti su imali više loptu u nogama, ali teško su dolazili u priliku da ugroze gol Rudara. Sa druge strane domaći su pokušavali po bokovima da stvore višak, no odbrana Sutjeske lako je izlala na kraj sa napadima domaćih fudbalera. U 31. minutu Elom Kođo uklizao je i odnio loptu ispred Marka Ćetkovića, arbitar Predrag Radovanović sa zakašnjenjem dunuo je u pištaljku i svirao prekršaj za Sutjesku, što je podiglo kompletnu klupu Rudara i na noge, međutim Radovanović nije promjenio svoju odluku. Prekid je izveo Marko Vučić, a na pravom mjestu bio je Bojan Ciger, koji je desetak minuta ranije zamjenio Cicmila, i Sutjeska je povela. Poslije toga, zbog prigovora sa klupe je udaljen trener golmana Rudara Žarko Lučić. Nikšićani su kontrolisali utakmicu, a skoro nakon svakog prekida bila je stpostotna prilika za goste. Rudar je do kraja poluvremena imao jednu šansu za gol i to nakon šuta Kođa, sa oko 25 metara, u 43. Minutu, ali je Vladan Giljen bio dobro postavljen i ukrotio snažan šut internacionalca iz Togoa.

U nastvaku utakmice Rudar je krenuo nešto ofanzivnije, ali prekidi su bili idelane situacije za Sutjesku da riješi meč, međutim iz povoljnih sutiacija uslijedio ili traljav ili neprecizan šut. Kako to obično u fudbalu biva uslijedila je kazna. U 62. minutu Božo Marković nije uspio da pogodi gol sa oko pet metara, a u nastvaku akcije lopta je došla do Danila Markovića na desnoj strani terena, koji je imao svo vrijeme ovog svijeta da se namjesti centrira i pronađe Radomira Đalovića na lijevoj stativi gola Giljena. Takve prilike iskusni Đalović rijetko propušta i usliejdilo je izjednačenje. Do kraja utakmice Rudar se branio, a najbolju priliku za Sutjesku imao je u 88. minutu Vladan Bubanja koji nije uspio da zahvati loptu na desetak metara od gola.

Komentariši