PODIJELI

Predsjednik Skupštine opštine Pljevlja zakazao je VIII sjednicu za petak 22. mart. Za sjednicu je predložen dnevni red od 25 tačaka.

22. marta održaće se VIII zasjedanje novog saziva Skupštine opštine Pljevlja. Veliki broj tačaka predložen za ovo zasjedanje, tačnije 25, naći će se pred odbornicima lokalnog parlamenta.

Odbornici će raspravljati o predlozima odluka o korištenju tekuće i stalne budžetske rezerve, zatim o izmjenama i dopunama Odluke o zaradama lokalnih funkcionera opštine Pljevlja, o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku i podsticaj razvoju preduzetništva i turizma i podršku i podsticaj razvoju ženskog preduzetništva, o davanju saglasnosti za angažovanje trećih lica za potrebe izgradnje i održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva za 2019. godinu, o izmjenama i dopunama Odluke o jednokratnim socijalnim davanjima, zatim predlogu odluke o pečatima, pred odbornicima će se naći i predlog odluke o ustanovljenju stvarne službenosti u korist DOO „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ radi izgradnje dalekovoda, o davanju na privremeno korištenje građevinskog zemljišta FK „Breznica“ radi podizanja privremenog objekta – sportske balon hale.

Razmatraće se i predlog odluke o kupovini udjela Šumarskog preduzeća AD „Pljevlja“ u stečaju u osnovnom kapitalu DOO Sportski centar „Ada“, zatim o predlogu programa uređenja prostora za 2019.godinu kao i o predlogu odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana u oblasti invaliditeta u periodu 2019.-2021. god.

Razmatraće se i izvještaj Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda za period 1.januar 2018. godine do 31. decembar 2018. godine.

Na VIII sjednici SO razmatraće se i pedlozi rješenja o imenovanju Odbora direktora za DOO „Čistoća, DOO „Vodovod“, DOO „Grijanje“, DOO „Lokalni putevi“, zatim Odbora direktora Agencije za stambeno poslovni fond DOO Pljevlja, DOO „Centar za sport i rekreaciju“, a potom i predlozi rješenja o imenovnju Savjeta javnih ustanova Zavičajni muzej, Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ , Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“.

Za kraj zasjedanja ostavljene su sledeće tačke predlozi odluka o izmjenama i dopunama odluka o imenovanju Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj, Odbora za planiranje i uređenje prostora i komunalno stambenu djelatnost, Savjeta za zaštitu životne sredine i Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

U susret VIII sjednici SO Pljevlja zasjedaće nadležni Odbori i Savjeti kako bi razmatrali tačke dnevnog reda i uputili ih na skupštinsko zasjedanje.

Komentariši