PODIJELI

Manifestacija “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019”, otvorena je koncertom Džez ansambla Državnog Univerziteta u San Dijegu, 2. aprila, u KIC-u “Budo Tomović”, a Džez koncert koji se priprema u organizaciji opštine Pljevlja održaće se 6.aprila 2019.godine u Domu kulture sa početkom u 18 časova.

Manifestacija “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019”, otvorena je koncertom Džez ansambla Državnog Univerziteta u San Dijegu, 2. aprila, u KIC-u “Budo Tomović”

Nakon koncerta u Podgorici, ovaj džez ansambl nastupiće širom Crne Gore, a a Džez koncert koji se priprema  u organizaciji opštine Pljevlja održaće se 6.aprila 2019.godine u Domu kulture sa početkom u 18 časova.

Ovogodišnji moto manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori” je “Nove generacije džeza”.

Dirigent ansambla je Bil Jeger (Bill Yeager) – profesor i direktor Džez studija na Univerzitetu u San Dijegu i dobitnik nagrade Gremi; gošća orkestra je ugledna američka vokalna umjetnica i kontrabasistkinja Kristin Korb. Džez ansambl Državnog Univerziteta u San Dijegu je jedan od najboljih na Zapadnoj obali, broji ukupno 18 mladih muzičara, i vlada širokim repertoarom džez muzike. Do sada je ovaj džez ansambl u nekoliko navrata nastupao na uglednim američkim i evropskim festivalima džeza, i sa svjetski poznatim umjetnicima.

Pokrovitelj manifestacije je Ambasada SAD-a u Crnoj Gori.

Ulaz je besplatan a ulaznice možete podići na dan održavanja koncerta od 12h – 18h na biletarnici Doma kulture.

Komentariši