PODIJELI

Prošli su zlatni dani pljevaljaskog ženskog rukometa. Ostaće upamćene mnoge generacije pljevaljskih rukometašica koje su ostavile neizbrisiv trag u pljevaljskom i crnogorskom rukometu. Bilo je sezona kada finansije nisu bile problem a i onih kada se jedva organizovala utakmica. Mnogo je razloga za strmi pad pljevaljskog ženskog rukometa ali to nije tema ovog priloga. Pljevaljski ženski rukomet je pretrpio mnoge udarce ali nikada nije pao a to dokazuje i ORK ,,Rudar” koji marljivo radi sa svojim mladim rukometašicama. Prije godinu dana upisana je generacija igračica rođenih 2006/07 i na prvom koraku je vidljiv potencijal. Stručni štab u sastavu: Igor Mašković, Ado Mlatišuma, Nina Ajanović i Nedim Selmanović pažljivo i skoro svakodnevno rade i sa djevojčicama ali i sa dječacima i može se konstatovati da je pljevaljski rukometni talenat za sada u dobrim rukama.

ORK ,,Rudar” je u subotu 6. aprila bio domaćin trećeg turnira pionirske lige za djevojčice rođene 2006/07 godine. Učestvovale su ekipe: Budućnost 1 i 2, Zeta, Berane i Rudar. Budućnost je ostavila najbolji utisak na turniru a Rudar je pokazao talenat pa je i pored loših rezultata vidljivo da mlade djevojčice imaju potencijala.

Organizacija turnira je bila na visokom nivou i protekla je bez ikakvih problema a sve utakmice odigrane su u SC ,,Ada”.

Pred pionirskom ekipom Rudara sada je učešće na turniru na Zlatiboru a nakon toga povratak redovnim obavezama.

Komentariši