PODIJELI

Trenutno je na evidenciji Biroa rada Pljevlja 2.220 nezaposlenih lica a stopa nezaposlenosti je 19,18%. U cilju što aktivnijeg sezonskog zapošljavanja u petak, 12. aprila u Domu Vojske Crne Gore Zavod za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja – „Zaposlimo domaće“.

Sezonska zapošljavanje radne snage je jedna od najvećih i najznačajnijih aktivnosti aktivne politike zapošljavanja Biroa rada Pljevlja, kaže načelnik Sabit Ćirlija. Prošle godine Biro rada je posredovao sezonsko zaposlenje za 519 lica sa evidencije nezaposlenih. Uglavnom su bili angažovani na Crnogorskom primorju ali i drugim destenacijama u Crnoj Gori, na građevini, poljoprivredi i trgovinskim lancima. Ove godine od njih se trazi da angažuju za sezonske poslove 350 lica.

Biro rada će se uključiti u državnu kampanju „Zaposlimo domaće“koju organizuje zavod za zapošljavanje Crne Gore. Sajam zapošljavanja je 12. aprila u Domu Vojske Crne Gore, od 12 do 15 sati. Iz Biroa rada pozivaju sve zainteresovane koji su bez posla, studente i maturante da prisustvuju sajmu kako bi u neposrednom razgovori sa poslodavcima dobili potrebne informacije o mogućnostima zaposlenja.

Ćirlija kaže da Biro rada organizuje i grupno informisanje nezaposlenih lica, tokom kojeg kandidati popunjavaju anketni upitnik. Do sada je anketirano oko 700 nezaposlenih lica.

Komentariši