PODIJELI

Konkurs za nagradu etičnost u novinarstvu i javnoj komunikaciji raspisao je  Institut za medije zajedno sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona i partnerima u projektu Respekt. Nagrada je osmišljena  s ciljem da se istakne i afirmiše etičnost kao vrijednost i kvalitet u novinarstvu, medijima i generalno u javnoj komunikaciji u Crnoj Gori. Konkurs je otvoren do 3. maja.

Za nagradu za etičnost u novinarstvu je moguće prijaviti novinarske priloge koji su objavljeni ili emitovani u bilo kojoj vrsti medija u Crnoj Gori (štampa, radio, televizija, onlajn mediji, kombinacija ovih medija).

Konkurs je u ovoj nagradnoj kategoriji otvoren za sve profesionalne novinare i novinarke koji su u nekoj vrsti radnog odnosa ili angažmana u medijima, ali i za kolumniste, autore blogova i drugih medijskih priloga koji nijesu profesionalni novinari.

Po pravilima konkursa, za kategoriju nagrade za etiičnost u javnoj komunikaciji moguće je nominovati primjere etičnog javnog komuniciranja u Crnoj Gori koji su crnogorskoj javnosti bili dostupni preko sredstava javne komunikacije na službenom jeziku ili jezicima u službenoj upotrebi.

Ukupan nagradni fond iznosi 2000 eura, po 1000 eura za svaku kategoriju.

Odluku o nagradama donijeće osmočlani žiri sastavljen od stručnjaka za medije i komunikacije iz sve tri partnerske organizacije i predstavnika civilnog društva koji su uključeni u urednički odbor projekta ,,Respekt“.

Komentariši