PODIJELI

Ovog vikenda Pokret 97 000 – „Odupri se“ organizovao je karavan koji će obići Crnu Goru. 13. aprila u 17 časova karavan se zaustavio i u Pljevljima.

Građanski pokret “Odupri se” ovog vikenda obilazi gradove Crne Gore, a danas je boravio u Pljevljima. Organizatori protesta pozivali su Pljevljake da im se pridruže u protestnoj šetnji. Nakon šetnje kroz centar grada Dragan Sošić, jedan od članova organizacije ,,Odupri se“, kazao je da su danas u Pljevljima kako bi razmijenili mišljenja sa građanima i kako prisutne su upoznali sa aktivnostima koje pokret realizuje.

Milovan Marković iz Pokreta “Odupri se”, student, istakao je da su Pljevlja dovedena do ruba propasti i da se mladi ljudi, kada završe fakultete rijetko vraćaju u Pljevlja. Kazao je da omladina u Crnoj Gori nema nikakvu perspektivu, ali da se tome mora stati na kraj i da se omladina konačno probudila.

Luka Janković, član organizacije “Odupri se” pred okupljenim građanima rekao je da se ljubav prema Crnoj Gori mjeri voljom i snagom da se smijeni korumpirana družina koja je uzjahala i koja se izživljava nad slobodnom Crnom Gorom.

Mirsad Kurgaš, slobodni građanin Crne Gore, kako se predstavio prisutnima, iz organizacije “Odupri se” prisutnima je pročitao proglas slobodnih građana.

Pored Pljevalja 13. aprila karavan „Odupri se“ obišao je Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje i Pljevlja. Nakon Pljevalja karavan je krenuo na Žabljak i Šavnik, a za 14. april najavljeno je da će karavan posjetiti Budvu, Tivat, Kotor, Herceg Novi i Cetinje.

Komentariši