PODIJELI

Udrženje Pljevlja u Beogradu “Breznik” odrganizovalo je 40. Jubilarni put manifestaciju “Dani Pljevljaka u Beogradu”. Pored centralne večeri u velikoj sali Tržnog centra “Stadion” na Voždovcu, održano je književno veče na kome je predstavljena knjiga “Poslednji Svetovidov presto” Rajka Palibrka, a organizovano je i krstarenje  Dunovam i Savom.

Po mnogima nikada sadržajniji i bolje organizovani “Dani Pljevljaka u Beogradu” koji su se predhodnog vikenda održani 40. put sigurno će biti podstrek za Breznik da i naredni put organizuje nešto slično.

Manifestacija je počele u petak veče 16. aprila, kada je u Sali ratnih vojnih invalida održano promocija knjige “Poslednji Svetovidov presto” Rajka Palibrka.

Narednog dana u velikoj sali Tržnog centra “Stadion” na Voždovcu održano je svečano veče, a po riječima predsjednika Udrženja Pljevljaka u Beogradu “Breznik” Baja Cmiljanića bilo je prosutno preko 500 ljudi, a interesovanje je mnogo veće, jer je minimum još sto ljudi ostalo bez karte. Manifestaciji su prisutovali i delegacije udrženja Pljevljaka iz Sarajeva i Kotora.

Sve prisutne u ime lokalne uprave pozdravio je Dragiša Sokić predsjednik Skupštine opštine Pljevlja.

Pored Sokića u delegaciji opštine Pljevlja bio je i Budumir Bajčetić sekretar Sekretarijata za privredu, konzul Crne Gore pri ambasadi u Beogradu Vuk Rakočević i predstavnik bratske opštine Voždovac Milijan Stopić inače član vijeća opštine Voždovac.

Organizovan je i bogat kulturno zabavni program, a tokom večeri goste su zabljavljali “Duo bend” sa Jankom Ristanovićem, KUD “Volođa”, Nešo Lutovac,  dramski umjetnik Petar Božović, Marija Sandić jedna od najcjenjenijih etno interpetatorki u Srbiji, kao i guslar Čedo Čavić.

Poslednjeg dana vikenda Pljevljaci su bili gosti Rada Ljiljanića koji je priredio pravu atrakciju, krstarenje Dunavom i Savom. Čak i oni koji decenijama žive i glavnom gradu Srbije prvi put su vidjeli grad iz rečne perspektive. Naravno o svemu ovome opširnije u našim emisjima u kojima će gledaoci moći da vide više detalja, čuju izjave zanimljivih ljudi, pogledaju kako to izgleda Beograd sa vode i još mnogo toga.

Komentariši