PODIJELI

Odobjkašice Rudara završile sa prvenstvenim obavezama, rukometaši na pragu povratka u prvu rukometnu ligu a fudbaleri blizu baraža za opstanak u prvoj Telekom fudbalskoj ligi.

Nakon poraza od Zete, fudbaleri Rudara blizu su baraža za opstanak u prvoj Telekom crnogorskoj fudbalskoj ligi. Nije poraz od Zete Rudar približio baražu već pobjeda Iskre u Podgorici protiv Titograda. Iskra sada ima 6 bodova više od Rudara i stvari polako postaju mnogo jasnije.Iako ima još dosta do kraja, šest bodova je osjetna razlika a uz to ne zavisi sve od Rudara. Sve i da tim iz našeg grada odigra dobro do kraja mora se prisluškivati učinak Iskre. Ono što je pomalo bolno je činjenica da nijedan tim računajući i vodeći duo nije nadigrao Rudar.U svakoj utakmici Rudar je imao sijaset 100 % prilika ali je realizacija bila loša. Sa druge strane protivnici upute dva šuta ka golu i oba puta zatresu mrežu. Dakle sve su prilike da će Rudar drugu godinu za redom igrati baraž opstanak u prvoj Telekom crnogorskoj fudbalskoj ligi. U narednom kolu Rudar na svom terenu dočekuje Grbalj.

Kao što se i očekivalo odbojkašice Rudara poražene su od Luke Bar u polufinalu plej ofa. Baranke su slavile i u Baru i u Pljevljima i zasluženo će se naći u situaciji da brane naslov šampiona. Sa druge strane mlade odbojkašice Rudara, odlično vođene od strane Nataše i Ane Marković, pokazale su visok nivo kvaliteta tokom čitave sezone a posebno u duelima plej ofa. I ove godine ostvaren je osnovni cilj t.j. plasman u samu završnicu na oba fronta i u kupu i u prvenstvu.

Rukometaši Rudara blizu su plasmana t.j. povratka u prvoligaško društvo. Mlada ekipa Rudara je do sada odigrala 15 utakmica u drugoj rukometnoj ligi i nijednom nisu poraženi.Ostvarili su 14 pobjeda i jednom remizirali tako da ove godine nisu osjetili gorčinu poraza što je zaista za svaku pohvalu.

Crnogorski i pljevaljski biciklistički šampion Goran Cerović poslije velike borbe na veoma teškoj stazi u Nacionalnom parku, blizu Hanovera, osvojio bronzanu medalju.Na ovom biciklističkom maratonu je startovalo preko 250 takmičara u nekoliko kategorija. Cerović pokazuje vrhunsku formu i ovo mu je već šesti podium od sedam internacionalnih takmičenja.

U proteklih 15 dana aktivni su bili i učenici osnovnih i srdnjih škola u okviru opštinskih  školskih sportskih igara. Oni su se takmičili u raznim disciplinama od atletike do fudbala a sve je proteklo u najboljem redu bez ozbiljnih povrjeda ili organizacionih propusta. Pobjednici opštinskog idu na regionalno takmičenje a ako i tamo ostvare dobar rezultat onda će predstavljati svoju školu i svoj grad na Državnim škoslkim sportskim igrama.

Komentariši