PODIJELI

Вјероватно се никад у Црној Гори није чула злокобнија ријеч од команде која је изречена приликом напада са копна и мора на крстионицу Српске православне цркве на Михољској превлаци. Та команда је гласила: „Напустите простор, ово је Црна Гора“. Порука, поготову, што је дошла од органа државне силе је више него јасна. Срби немају шта да траже у Црној Гори. Просто је невјероватно да у том нападу није коришћена црногорска невидљива авијација, пошто би Нато пакту, све и да је позван, вјероватно било испод нивоа да учествује у том нападу.

На том трагу су и сталне пријетње рушењем  цркве на Румији. Поред више хиљада нелеганих објеката у Црној Гори једино се желе рушити крстионица од непуних 12 квадрата и црква на Румији, која је ближе Богу него људима. Најновије рушење родне куће патријарха Варнаве Росића у Пљевљима само је доказ да се актуелна власт Бога не боји, а од људи не стиди. Ако од Владе Црне Горе нисмо ни могли очекивати да заштити кућу  у којој је рођен патријарх Српске православне цркве, за кога се говорило „Свети Сава па Варнава“, заневјеровати је  да локална управа у Пљевљима ништа није урадила да се спријечи такво светогрђе.

Да би брукање било комплетно у току је афера са откривањем  60 кг кокаина на школском броду „ Јадран“ војске Црне Горе. До сада смо знали да  су организовани криминал и нарко мафија у спрези са појединцима из полиције и дражавне безбједности. Сада је јасно да ни војска Црне Горе није имуна од таквих ствари. Каква Власт таква и војска. Ако је на власти режим чије је симбол коверта и безкрупулозна пљачка својих  грађана, и све то траје 30 година, онда ни војска не може бити боља.

Завршетак кошаркашке  АБА лиге је потврдио да је и спорт слика и прилика стања у држави. Нажалост, АБА лига је претворена у такмичење у пљувању. Заборавили су челници „Будућности“ да „ зло добра донијети неће“. Ако је зло посијано у прошлогодишњем финалу између Будућности и Црвене Звезде,и ако је у  прошлонедељним утакмицама у Подгорици, у пљувању противничких играча, предњачио син министра унитрашњих послова, онда никог не треба да изненади одговор београдских „хулигана“.  Јасмин Репеша није успио да са екипом Будућности освоји АБА лигу, али је успио да завади два до јуче братска и пријатељска клуба. Мало ли је ?

На крају остаје питање, хоће ли овогодишњи 9.мај, Дан побједе над фашизмом постати пораз црногорског правосуђа и почетак нових сукоба у Црној Гори?

У Пљевљима, 24.04.2019. год.  ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Komentariši