Naslovna / Vijesti / Društvo / Čuvajmo jedni druge i našu Crnu Goru

Čuvajmo jedni druge i našu Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori uz želje da predstojeće praznične dane provedu u atmosferi radosti i blagostanja, u porodičnom okruženju, sa svojim komšijama i prijateljima.

“Građani pravoslavne vjeroispovijesti i svi ljudi dobre volje u Crnoj Gori dočekuju Vaskrs sa respektom prema univerzalnim hrišćanskim vrijednostima, ponosni na bogatstvo različitosti u našoj višenacionalnoj i viševjerskoj zajednici, i na rezultate koje ostvarujemo na sigurnom putu u evropske i evroatlantske strukture.

Učvršćeni međunacionalni sklad i međusobno uvažavanje su dodata vrijednost savremenog crnogorskog društva, što nam je omogućilo da u teškim vremenima očuvamo mir i stabilnost, da preuzmemo odgovornost za vlastitu budućnost i usmjerimo naš državni brod ka sigurnoj evropskoj luci. U tim procesima pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti, kao najbrojnija populacija u našoj zemlji, imaju svoje visoko zasluženo mjesto i posebnu odgovornost.

Vjerujem da će hrišćanske vrijednosti koje baštinimo ostati trajna inspiracija na putu daljeg razvoja i napretka Crne Gore.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *