Naslovna / Vijesti / Društvo / Marković: Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone su garant mira i prosperiteta

Marković: Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone su garant mira i prosperiteta

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je čestitku svim građanima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

„Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, u ime Vlade i u svoje lično, čestitam Uskrs, jedan od najvažnijih praznika svakog hrišćanina“.

Premijer vjeruje da će porodična i prijateljska okupljanja, podstaknuta svjetlom blagih dana, ojačati povjerenje i razumijevanje među ljudima i ohrabriti nas da sa dobrim ljudima od svakog zla i nevolje čuvamo jedni druge, a udruženi – našu Crnu Goru.

„Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone, koji su garant mira i prosperiteta – jeste napredno društvo. Ni vjera u Boga ne ide odvojeno od poštovanja ovozemaljskih zakona. Te dvije vrijednosti se ne isključuju već nadopunjuju, a Crna Gora treba da ostane primjer takve zajednice. Stoga želim da blage poruke praznika koji označava pobjedu života nad smrću, podstaknu vrline praštanja i povjerenja, i ponukaju da ispružene ruke, poštujući i pomažući jedni druge, idemo naprijed, za dobro sadašnjih i generacija koje dolaze“, navodi u čestitki predsjednik Vlade.

O RTPV

Pročitajte i

ДОО “Водовод” Пљевља: Вода са водовода Брезница није за пиће

На основу резултата мјерења од 23.10.2020. године, обавијештавамо вас да вода са градског водовода Брезница …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *