Naslovna / Vijesti / Društvo / Vaskršnja čestitka glavnog imama, Samira ef. Kadribašića

Vaskršnja čestitka glavnog imama, Samira ef. Kadribašića

Poštovani sugrađani,

Uzvišeni Bog je stvarajući čovjeka predoredio mu mnoga iskušenja u ovosvjetskom životu. Iskušenja su odlika vjernika, odlika časti, odlika čvstoće karaktera na putu dobra, putu istine, putu spasa. Niti i jedan čovjek nije pošteđen iskušenja ovoga svijeta. Iskušenja su i danas svuda oko nas. Okruženi smo svim vrstama zla i razvrata. Baš kao što je to bio slučaj sa generacijama vjernika prije nas. Pa i sa najodabranijim u povijesti ljudskoga roda.

Iskušenjima vjernici jačaju svoju vezu sa Tvorcem, iskušenjima se produbljuje ljuba između Tvorca i stvorenoga, iskušenjima se rađa ljubav među stvorenjima.

Praznične radosti dolaze nakog vremena odricanja, vremena iskušenja. Podsjećanje na vrijeme kada je ljubav prema čovjeku nadilazila granice ovosvetskoga jeste odlika prazničnih dana.

Cijenjeni prijatelji, neka ovi najradosniji dani blagdana budu dani ponovnog buđenja naše međusobne ljubavi, poštovanja i uvažavanja. Neka nas pouke i poruke Isusovog životnog puta stalno i neprekidno posjećaju da je Uzvišeni Bog čovjeka stvorio iz ljubavi. Neka ovi dani budu dani u kojima će razum nadvladati snagu; ljubav i poštovanje nadvladati mržnju i netrpeljivost, a želja za skladom nadvladati duh luciferskog nereda i nesklada.

Poštovani Vladiko, poštovano sveštenstvo Crkve Svete Petke i manastira Sveta Trojica, poštovani sugrađani pravoslavne vjeroispovjesti, u svoje lično ime i u ime vjernika, pripadnika Islama u Pljevljima, želim Vam od srca sretne i blagoslovljene dane Vašeg blagdana. Želim da ih provedete u dobrom zdravlju i  raspoloženju okruženi ljubavlju i toplinom porodičnog doma.

Neka je Mir i Spas Božiji na sve nas
Glavni imam,
Samir ef. Kadribašić

O RTPV

Pročitajte i

Kavarić: Ohrabruje pad broja pregleda u kovid ambulantama

Pad broja pregleda u kovid ambulantama zabilježen je od 14. septembra, kaže direktor Doma zdravlja …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *