PODIJELI

Predstava “Revizor” Nikolaja Vasilijeviča Gogolja u režiji Veljka Mićunovića dolazi u pljevaljski Dom kulture u srijedu 8.maja. Ovo scensko tumačenje Gogolja potencira reviziju kao društvenu mimikriju, a korupciju kao vječnu igru koja traje i ne da se zaustaviti…

Ništa se nije promijenilo od carističkog društvenog konteksta u kome je Gogoljev kritički duh zapažao, pa sve do naših dana tranzicije i kapitalističkog profiterskog duha. Govorimo o amoralu među spodobama koje ne prepoznaju moralni kodeks. Tu sve vrvi od trivijalnosti i zjapi od odsustva emocija. Pred apsurdom smo. U ovom čitanju Revizora nema otrježnjenja, jer ga ne zaslužujemo, zasmijava nas, jer se sami sebi smijemo. Dobrodošli u svijet nepopravljivog navodi se izmeđi ostalog u najavi ovog sjajnog dramskog komada.

Adaptaciju i dramatizaciju potpisuje Zanina Mirčevska, kostimografiju Jelena Stokuća, scenografiju Darko Nedeljković, koreografiju Tamara Vujošević Mandić, izbor muzike Veljko Mićunović.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Dragan Račić.

Organizatori predstave su Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja. Cijena ulaznice od 2E mogu se kupiti na biletarnici Doma kulture od ponedjeljka (6.maj) u periodu od 12 do 19 časova.

Komentariši