Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspisan javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za članove Etičke komisije

Raspisan javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za članove Etičke komisije

S obzirom da na prethodni javni poziv koji je bio objavljen 1. februara 2019. godine nije prijavljen dovoljan broj kandidata Odbor za izbor i imenovanja Skupštine opštine Pljevlja ponovo poziva građane, grupe građana, zaposlene u organima lokalne uprave, javnim službama, u lokalnim medijima i Nevladine organizacije koje imaju sjedište na području opštine da predlože kandidate za članove Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike. Za članove Etičke komisije biraju se po jedan predstavnik iz reda građana, zaposlenih u organima lokalne uprave, u javnim službama, u lokalnim medijima i predstavnik nevladinih organizacija.

Odbor za izbor i imenovanja poziva građane, grupe građana, obrazovne, naučne i stručne institucije, ustanove iz oblasti kulture, medija, sporta i NVO, da predlože kandidate za članove Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere.

Etička komisija ima predsjednika i četiri člana.

Za člana Etičke komisije može biti izabrano lice koje posjeduje visoke etičke vrijednosti i uživa ugled i poštovanje u svojoj sredini i ima prebivalište na teritoriji opštine.

Za člana Etičke komisije ne može biti izabrano lice koje je izabrani predstavnik ili funkcioner u smislu odredaba Etičkog kodeksa izabranih predstavnika ili funkcionera, fumkcioner ili član organa političke partije (predsjednik, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora kao i drugi partijski funkcioneri) i pravosnažno osuđeni za krivično djelo koja ga čine nepodobnim za članstvo u Etičkoj komisiji.

Predlozi se dostavljaju u roku od 30 dana od dana objavljivanja u Pljevaljskim novinama.

Jedan od razloga za slabu zainteresovanost kandidata za članove etičke komisije je što zaposleni u lokalnoj upravi ne bi imali naknadu za rad u etičkoj komisiji a morali bi da prijavljuju imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije u komplikovanoj proceduri.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Održano predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”

Danas  je održano  predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”, projekat je finansiran …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *