Naslovna / Vijesti / Društvo / Ramazanska čestitka OO Bošnjačke stranke Pljevlja

Ramazanska čestitka OO Bošnjačke stranke Pljevlja

Uvažena braćo i sestre u islamu,

večeras s pojavom Mjeseca mlađaka nastupa mubarek mjesec ramazan, mjesec posta, Kur'ana,lejletul-Kadra, iftara i sehura,strpljivosti, izdržljivosti, spremnosti i snage, mjesec krajnje pobožnosti, pokornosti i odanosti Allahu dželešanuhu, a istovremeno i mjesec ljubavi, bratstva, altruizma, kosmopolitizma i zajedništva…

Post je duševni ispit i moralni eksperiment. Post je sredstvo da nas učvrsti u red pobožnih. Post je odmor za organizam, prilika za regeneraciju ćelija, dijeta za tijelo.

Svrha ramazanskog posta je da oplemeni i obogati duhovnu i etičku svijest, utemeljenu na ispunjavanju Božije volje i uređivanje života u skladu sa Njegovim zakonima i principima.

Post je čin najintimnije pobožnosti. On odgaja, vaspitava, preporađa, disciplinuje i razvija smisao za lijepo, humano i korisno.

Uz dovu Milostivom:

Allahu naš, probudi nas iz sna i nemara i primi nas u društvo bogobojaznih, uputi nas na činjenje dobra, oprosti nama i našim roditeljima, svim muslimanima i muslimankama i pomozi nam da nam ovaj mjesec bude mjesec dobra i lijepih djela. Amin!

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Pljevljima želi vam

Ramazan-i-šerif mubarek olsun!

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Pljevljima

O RTPV

Pročitajte i

Na koronavirus pozitivno još 212, četiri slučaja u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *