Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspisan konkurs za dodjelu osam sportskih naknada

Raspisan konkurs za dodjelu osam sportskih naknada

Sekretarijat za društvene djelatnosti raspisao je javni konkurs za dodjelu osam sportskih nakanada, i to po dvije  pionirske, kadetske, juniorske i seniorske naknade. Konkurs je otvoren do kraja maja.

Na osnovu člana 18. Odluke o finansiranju sporta i člana 8. Pravilnika o kriterijumima za dodjelu sportskih naknada  Sekretarijat za društvene djelatnosti raspisao je javni konkurs za dodjelu dvije pionirske, dvije kadetske, dvije juniorske i dvije seniorske naknade.

Pravo na naknadu u trajanju do godinu dana imaju sportisti koji imaju status reprezentativca u 2018 godini, ako su članovi sportske organizacije registrovane na teritoriji naše Opštine i da je u momentu podnošenja prijave član iste, da ima prebivalište na teritoriji opštine Pljevlja najmanje dvije godine do sticanja statusa reprezentativca, da je član sportske organizacije koja pripada sportskoj grani.

Sportska naknada za seniore iznosi 10 odsto od 5 obračunskih vrijednosti koeficijenta za zaposlene u javnom sektoru, za junior iznosi 80 odsto od naknade za seniore, naknada za kadete iznosi 70 odsto od naknade za seniore, a  za pionire naknada iznosi 50 odsto od naknade za seniore.

Pravo na naknadu moze se ostvariti  samo u jednoj kategoriji.

Potrebno je dostaviti sledeću dokumentaciju: prijavni obrazac koji se moze preuzeti na sajtu opštine Pljevlja, potvrda od nadležnog nacionalnog sportskog saveza o statusu reprezentativca Crne Gore u 2018. i 2019. godini sa datumom sticanja statusa, potvrda da si  član sporstke organizacije na teritoriji Opštine u 2018. i 2019. godini, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o ostvarenim rezultatima i broju nastupa na zvaničnim takmičenjima na reprezentativnom nivou u 2018. godini, potvrda o ostvarenim rezultatima i broju nastupa na zvaničnim takmičenjima na klupskom nivou u 2018. godini i dokaz o zvaničnim nagradama i priznanjima.

Prijavni obrazac se može preuzeti na šalteru Građanskog biroa opštine Pljevlja i na web sajtu opštine Pljevlja.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti na šalter Građanskog biroa opštine Pljevlja  u zatvorenoj koverti sa naznakom „Konkurs za dodjelu sportskih naknada”.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno do kraja maja.

O Boriša Kankaraš

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *