Naslovna / Sport / Fudbal / Fudbaleri Rudara uhvatili dobar ritam pred gostovanje Lovćenu

Fudbaleri Rudara uhvatili dobar ritam pred gostovanje Lovćenu

Dok stručni štab i fudbaleri pripremaju meč sa Lovćenom koji je vrlo bitan u borbi za bjeg iz baraž zone, Uprava kluba skuplja finansijska sredstva kako bi nekako izgurali sezonu do kraja. Pravi termin je krpljenje – dakle najtrofejniji crnogorski fudbalski klub se krpi i već sada je jasno da će finansije biti veliki problem i to za ove četiri utakmice koliko je ostalo do kraja sezone a kamoli za narednu sezonu. Bez plata i bez sigurne finansijske podrške nema dobre atmosfere u ekipi ali i pored toga svi igrači zajedno sa stručnim štabom daju svoj puni maksimum kako bi Rudar ostao prvoligaš i to bez baraža.Zato je i pobjeda protiv Mornara bila u sjenci loše finansijske slike koja prati Rudar. Ne može se u jednom prilogu napraviti analiza finansiranja pljevaljskog sporta, ali i laiku je jasno da opštinska kasa nema dovoljno novca za sve klubove koji apliciraju a kamoli za finansiranje stabilnog fudbalskog prvoligaša. Jednostavno i u kratko, Pljevlja su grad koji je dao sve svoje resurse i Državi i svima kojima je bilo potrebno a sa druge strane niti jedan crnogorski privredni subjekat nikada se nije sjetio da pošalje makar garniture dresova ili komplet sportskih rekvizita pljevaljskim klubovima a kamoli da bude sponzor Rudaru, kao npr. EPCG ekipi Sutjeske ili Voli Budućnosti ili Rudnik Uglja Pljevlja rukometašicama Budućnosti.

To što je biznismen Duško Šarić veliki ljubitelj fudbala i što je rođen u Pljevljima je sreća Rudara, pa je uz njegovu podršku Rudar napravio fantastične rezultate računajući i osvajanje duple krune koju pored Rudara još niko nije osvojio a neće ni ove godine jer Budućnost igra finale kupa a Sutjeska je ubjedljivo prva na tabeli. Da će uz podršku Duška Šarića pljevaljski fudbal doživjeti procvat bilo je jasno još prije 15-ak godina kada je KMF ,,Municipium S” napravio bum i sjajne rezultate.

Sada kada je prošlo toliko vremena i kada Duško Šarić više nema vremena niti interesa da bude u Rudaru, najtrofejniji crnogorski fudbalski klub je prepušten opštini Pljevlja i samom sebi baš kao i pljevaljski sport. A koga briga i za Rudar i za pljevaljski sport osim nas Pljevljaka.Pitanje je samo kako ćemo sami riješti sve probleme od zagađenja, preko toplifikacije, iseljavanja, poreza, pa sve do finansiranja sporta.

A Pljevlja su sportski grad sa ponajboljom sportskom infrastrukturom u Crnoj Gori.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Budućnost i Rudar – novi čin

Budućnost je posljednji osvajač Kupa, a Rudar rekorder sa četiri trofeja. Nakon međusobnog duela u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *