Naslovna / Vijesti / Društvo / Lajčak donirao pljevaljskoj Gimnaziji 10.000 eura

Lajčak donirao pljevaljskoj Gimnaziji 10.000 eura

Predsjedavajući OEBS-om i slovački ministar vanjskih i evropskih poslova Miroslav Lajčak,koji od juče boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, predao je danas direktoru Gimnazije “Tanasije Pejatović” Draganu Zukoviću ček u iznosu od 10.000 eura, kao donaciju za renoviranje i rekonstrukciju socijalnih objekata u školi.

“Znam da je vaša gimnazija jedna od najstarijih i najkvalitetnijih u ovoj zemlji i zato se nadam ćete uz našu pomoć poboljšati uslove za vašu nastavu. Želim da imate zadovoljne i uspješne učenike i želim da se zahvalim na vašem radu, jer investicija u obrazovanje je jedna od najvažnijih investicija za budućnost naših zemalja”, kazao je predsjedavajući Lajčak I dodao da je ova donacija izraz prijateljstva između Slovačke i Crne Gore.

Direktor Zuković se zahvalio Vladi Republike Slovačke, kao i slovačkom ambasadoru u Crnoj Gori Romanu Hlobenu koji je, prema njegovim riječima, uočio nedostatke vezano za uslove rada u pljevaljskoj gimnaziji i podržao školu da aplicira za grant od 10.000 eura.

Zuković je istakao da pljevaljska gimnazija školuje gimnazijalce već 118 godina i prepoznatljiva je ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, te da učenici gimnazije  pokazuju izuzetno dobro znanje na mnogim univerzitetima kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu.

 

 

O Alma Sadović

Pročitajte i

Miranović: Zaključavanje gradova samo ako bude prebukiran zdravstveni sistem

Epidemiološka situacija u zemlji je ozbiljna, što se ogleda u povećanom lokalnom širenju virusa ali …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *