Naslovna / Vijesti / Društvo / Vektra Jakić mora platiti 479 hiljada poreza

Vektra Jakić mora platiti 479 hiljada poreza

Vrhovni sud potvrdio je rješenje Upravnog suda, kojim kompanija Vektra Jakić mora da plati 479 hiljada evra poreza. Sud je utvrdio da su neosnovani navodi Vektre Jakić da je Uprava lokalnih javnih prihoda opštine Pljevlja prilikom obračuna poreza za 2017. godinu trebalo primijeniti poresku stopu od 0,5 odsto po odluci o porezu na nepokretnosti iz 2013. godine.

Ta odluka je prestala da važi 1. januara 2016. godine donošenjem nove odluke kojom je predviđen obračun poreza po stopi od jedan odsto, kako je navedeno u prvostepenoj odluci. ,,Vektra Jakić“ se po istom osnovu žalila i na rješenje o porezu za 2016. godinu od 280 hiljada eura za zemljište i objekte. Tada je u obrazloženju presude Upravnog suda navedeno da plan reorganizacije ne može biti osnova za utvrđivanje visine poreske obaveze, iako je nesporno da su projektovani troškovi za porez, ali sa duplo manjom poreskom stopom.

Poreska uprava je podnijela zahtjev za ponovno uvođenje stečaja u ovu kompaniju. Prvobitno je stečaj uveden 2012. godine na prijedlog OTP banke zbog duga od 77 miliona eura, ali je plan reorganizacije usvojen dvije godine kasnije.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Održano predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”

Danas  je održano  predavanje ‘'Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja”, projekat je finansiran …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *