PODIJELI

Zlatne medalje na Novosadskom sajmu dobili su Pljevljaci: Željko Macanović, Radosav Zečević i Vidoslav Krvavac.

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu svečano je otvoren u subotu, 11. maja. To je najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi a trajaće do 17. maja. Na ovoj reprezentativnoj manifestaciji nastupa 1.518 firmi, institucija i organizacija.

Prema saopštenju koje smo dobili iz Privredne komore Crne Gore, proizvodi iz Crne Gore na ovoj značajnoj manifestaciji tradicionalno zavređuju veliko interesovanje posjetilaca sajma, a takva praksa ni sada nije izostala.

Naši proizvodi su i ove godine prepoznati po izuzetnom kvalitetu i zavrijedili su 163 nagrade, a priznanja je dobilo 36 crnogorskih proizvođača. Važno je naglasiti da su ove godine domaći proizvodi dobili 34 nagrada više nego 2018, a gledano po sektorima, najviše nagrađenih 51, je u kategoriji meso i proizvodi od mesa, saopštavaju iz Privredne komore.

I pljevaljski poljoprivrednici su se okitili zlatnim medaljama: Veliku zlatnu medalju i Šampion kvaliteta, u kategoriji „proizvodi na bazi žita“ dobio je Željko Macanović iz Pljevalja.

Laureati iz proizvodnje „jakih alkoholnih pića i likera“ crnogorski vinogradari, vinari i proizvođači rakije  ovjenčani su velikim šampionskim peharom.

Zlatnu medalju dobila je Rakija „Trnovača“-šljiva Pljevlja, koju proizvode braća Vidoslav i Duško Krvavac.

Šest crnogorskih pčelara okitilo se odličjima Novosadskog sajma, a među njima je Radoslav Zečević, dobitnik velike zlatne medalje za med.

Crnogorski privrednici svoje proizvode predstavljaju na zajedničkom štandu koji su organizovali Privredna komora, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, te Investiciono razvojni fond.

Komentariši