PODIJELI

Na konkursu Pošta Crne Gore „Napiši pismo svom heroju“ treće mjesto osvojila je Željana Vraneš. Na konkursu Svitanje Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ Suzana Mazalica je bila prva a najljepšu pjesmo o Tari na konkursu „Pjesnička riječ preko mosta u svijet“ napisala je Vukica Petrić.

Željana Vraneš, učenica devetorg razreda Osnovne škole „Salko Aljković“ osvojila je treće mjesto za najljepše pismo pod nazivom „Napiši pismo o svom heroju“ koje je raspisala Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

Željanin heroj je njena prabaka, čije gene nosi po fizičkom izgledu a o herojstvu, snazi i ličnosti pokazaće vrijeme kaže ona u svojoj priči. O čovjeku-ženi, herojini svoga vremena pričala joj je majka. Opčinjena prabakinom ljepotom, fizičkom i umnom snagom i sposobnošću da sve stigne i na vrijeme obavi sve seoske poslove Željana joj je posvetila priču. Žiri je prepoznao kvalite i treća nagrada je stigla u Željanine ruke.

Priča „Božićna patka“ Suzane Mazalice, učenice devetog razreda, takođe iz OŠ „Salko Aljković“ dobila je prvu nagradu na konkursu Svitanje za mlađe kategorije. Motivacija za priču joj je bila Orvelova Životinjska farma, koju su u tom periodu čitali i obrađovali za lektiru.

Na konkursu NVO „Tara“ „Pjesnička riječ preko mosta u svijet“ prvo mjesto pripalo je Vukici Petrić, učenici šestog razreda iste škole.

Talenat učenika je neosporan ali u radu im mnogo pomažu i njihove nastavnice. Nastavnica Slavka Perović sa posebnom emocijom i zadovoljstvom priča o vrijednim učenicama koje su promoteri škole i Pljevlja na svim litetrarnim takmičenjima, a trude se da se jave na svaki konkurs.

Konkurencija na svim konkursima je jaka ali dobar rad se uvjek prepozna.

Komentariši