PODIJELI

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Pljevalja Vlade Milinković najozbiljniji je kandidat za prvog čovjeka Opštine Pljevlja nakon što je ostavku podnio Mirko Lola Đačić, saznaje CdM.

Milinković je prepoznat kao aktivista koji kontinuirano radi na afirmaciji politike Demokratske partije socijalista.

Međutim, kako tvrdi izvor CdM-a, u DPS-u ima i onih bi na poziciji predsjednika Opštine voljeli da vide mladog poslanika DPS-a iz Pljevalja Danijela Živkovića, koji je navodno blizak Đačiću.

Đačić je u petak CdM-u kazao da je podnio ostavku, ali nije želio da govori o razlozima.

Prema nezvaničnim informacijama CdM-a, Đačić je razočaran finansijskom situacijom u pljevaljskoj lokalnoj upravi. Kako tvrdi izvor CdM-a od Vlade je očekivao izdašniju pomoć. Đačić navodno poslednjih dana nije dolazio na posao, nezadovoljan odnosom Vlade prema ovom gradu.

Đačić je u više navrata govorio o problemima koje je kompanija Vektra Jakić prouzrokovala opštini Pljevlja dugovanjem od preko šest miliona eura za koncesione naknade, zbog čega je Budžet opštine posljednjih mjeseci više puta blokiran na ukupan iznos od 400 hiljada eura. Đačić je izrazio strah od odlaska Vektre Jakić u stečaj, smatrajući da bi opština trebalo da bude prva u naplatnom redu ukoliko do toga dođe. On je iznio svoj raniji stav da bi dug Vektre Jakić za koncesione naknade opštini Pljevlja trebalo država da riješi kroz otpisivanje poreskog duga opštini Pljevlja, te da dug po osnovu reprograma za poreze i doprinose padne na teret Vlade.

Đačić je za prvog čoveka Opštine Pljevlja, po drugi put, izabran sredinom avgusta 2018. godine nakon što je koalicija koju predvodi DPS, osvojila većinu na majskim izborima. To je bio Đačićev drugi mandat na toj funciji, a tu funciju je obavljao i u prethodnom četvorogodišnjem periodu, i to od 25. septembra 2014.

Izvor: CdM

Komentariši