Naslovna / Vijesti / Društvo / Danas je godišnjica velikog požara koji je uništio prostorije RTPV

Danas je godišnjica velikog požara koji je uništio prostorije RTPV

Danas se navršilo godinu dana od velikog požara koji je u potpunosti uništio prostorije RTPV i načinio veliku materijalnu štetu na zgradi.

Kada je prije tačno godinu dana u jutarnjim satima odjeknula vijest da je veliki požar zahvatio zgradu društvenih dijelatnosti i prostorije RTPV koje su se nalazile u njoj, malo ko je ostao ravnodušan. Požar koji je za pljevaljske prilike bio jedan od najvećih ikad u gradskom jezgru, u momentu je odnio kompletnu imovinu RTPV od arhive, opreme, studija pa sve do radnih knjižica i amdinstrativnih papira. Na svu sreću, odlična intervencija Službe zaštite i spasavanja spriječila je širenje vatre a ljudskih žrtava niti eventualnih povrijeda vatrogasaca nije bilo.

U tim mjesecima LJE RTPV bio je na ivici opstanka a požar je, činilo se, bio poslednji i završni čin. Ipak uslijedila je nevjerovatna solidarnost pa je ovaj medij, kao Feniks iz pepela, ponovo počeo da radi i emituje program. Već sjutradan u Akademskom centru održan je sastanak sa predsjednikom opštine Pljevlja Mirkom Đačićem, na kojem je jasno rečeno da RTPV mora da postoji i da građani Pljevalja to zaslužuju. Sve informacije tada su se postavljale na portal TVPLJEVLJA.ME dok je malo kasnije počelo i emitovanje Hronike Pljevalja na A1 televiziji. Pored toga novinarski desk je uredno i svakodnevno slao priloge drugim redakcijama koje su ih emitovale pa blagovremeno informisanje RTPV o svim važnim dešavanjima u gradu nije izostalo ni u tim za Televiziju Pljevlja teškim danima.

Pored opštine Pljevlja pomoć je pružila i Vlada CG i mnogobrojne državne i lokalne institucije. Zatim veliki privredni subjekti, državni mediji, uspješne kompanije, mala i srednja preduzeća, privatnici, pojedinci i mnogi drugi a održano je i donatosrko veče u Milet bašti sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu RTPV.

Malo po malo nakon tačno godinu dana, RTPV se vratila staroj programskoj šemi sa kompletno novom i savremenom televizijskom tehnologijom. Visok nivo kvaliteta slike i tona, odliično opremljen i televizijski i radijski studio, uz mnogo drugih mogućnosti, samo su neke od karakteristika koje sada krase jednu od najsavremenijih lokalnih TV stanica u Crnoj Gori pa i regionu.

Dakle svakodnevno pored Hronike Pljevalja i Jutarnjeg programa Pljevljaci mogu pratiti detaljne priče i razne emisjie o pljevaljskom životu, lokalnoj samoupravi, pljevaljskom sportu i kulturi, uspješnim Pljevljacima, pljevaljskoj mladosti odnosno školski program i program za djecu predškolskog uzrasta. Tu su i emisije otvorenog tipa u kojim stručnjaci i pojedinci iz raznih društvenih oblasti mogu debatovati o važnim i krucijalnim temama za ovaj grad koji polako ali sigurno svi napuštaju. RTPV takođe često prati i uspješne Pljevljake koji stvaraju van svog rodnog grada a vrlo bitan segment u programu RTPV je i pljevaljsko selo i poljoprivreda.

Problema ima i dalje ali ono što je najbitnije postavljena je vrlo dobra platforma za kvalitetan i normalan rad RTPV.

U ovom kratkom osvrtu na godinu dana od požara koji je uništio prostorije RTPV, treba apsolutno uputiti iskrenu i veliku zahvalnost svim ljudima koji su pomogli. Bez te podrške RTPV danas ne bi postojala.

U narednim danima i emisijama još ćemo govoriti o godišnjici rada RTPV u novim prostorijama i sa savremenom tehnologijom.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *