Naslovna / Vijesti / Društvo / Sutra u 12 sati konsultativni sastanak sa nevladinim organizacijama

Sutra u 12 sati konsultativni sastanak sa nevladinim organizacijama

Sekretarijat za društvene djelatnosti upitio je javni poziv zainteresovanim nevladinim organizacijama za konsultovanje u cilju finalizovanja sektorske analize opštine Pljevlja, radi utvrđivanja prioritetnih oblasti od javnog interesa koje će se finansirati u 2019. godini u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu.

Sekretarijat za društvene djelatnosti će sutra, 24. maja sa početkom u 12:00 časova u maloj sali Skupštine opštine Pljevlja održati konsultativni sastanak sa zainteresovanim nevladinim organizacijama koje sprovode aktivnosti u oblastima: KULTURA ( Podizanje svijesti o značaju i očuvanju kulturne baštine;  Očuvanje izvornih i tradicionalnih kulturnih i etno-kulturnih osobenosti, razvoj zanata i umjetničkih vještina ); ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE (Podizanje svijesti o značaju i očuvanju životne sredine); RODNA RAVNOPRAVNOST (Promocija rodne ravnopravnosti u sportu i kulturi; Razvoj i promocija ženskog preduzetništva); BRIGA O MLADIMA (Podizanje svijesti o značaju učešća mladih u životu zajednice i uspostavljanje mehanizama informisanja mladih o mogućnostima za kvalitetno provođenje slobodnog vremena); TURIZAM (Promocija turističkih potencijala Pljevalja; Razvoj i promocija turizma u ruralnim područjima; Razvoj planinarskog i biciklističkog turizma u Pljevljima).

Opšti cilj ovog programa je osnaživanje NVO sektora da aktivnije učestvuju u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, a kroz pružanje podrške projektima i programima putem Javnog poziva u navedenim prioritetnim oblastima za 2019. godinu. Ukupan iznos sredstava za ove projekte u 2019. Godini je 60 hiljada evra. Od toga je 50 hiljada evra  je učešće UNDP, a 10 hiljada opština Pljevlja.

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 7.000 do 20.000 evra po projektu. Jedna NVO može podnijeti više prijava, od kojih samo za jednu mogu biti dodijeljena sredstva. UNDP zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa finansijska sredstva u slučaju da projektni predlozi ne zadovoljavaju zadate kriterijume.

Glavni korisnici projekata i programa koji će se sufinansirati putem javnog konkursa mogu biti nevladine organizacije registrovane na teritoriji Opštine Pljevlja i sve nevladine organizacije u Crnoj Gori, pod uslovom da apliciraju u partnerstvu sa NVO koja je registrovana na teritoriji Opštine Pljevlja, a koje su registrovane za obavljanje ovih djelatnosti  a čiji su projekti u skladu sa definisanim strateškim ciljevima Opštine Pljevlja.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

I ove godine raspodjela peleta po subvencionisanim cijenama–Opština Pljevlja raspisala tender za nabavku peleta za narednu grejnu sezonu

Opština Pljevlja raspisala je otvoreni postupak javne nabavke za nabavku čvstog goriva – peleta, ukupne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *