PODIJELI

U poslednjem 36. kolo Rudar će biti gost na Stadion braće Velašević, ekipi Iskre u meču bez rezultatskog značaja.

Prije 10 dana se mislilo da će ovaj meč odlučiti ko će ići u baraž za drugu ligu, međutim nakon neočekivanog poraza od Petrovca na svom terenu ekipa Rudara je dodatno umanjila šanse da izbjegne baraž, dok su u prošlom kolu remijem sa Budućnosti te šanse potpuno nestale. Tako da će ovaj meč biti bez rezultatskog značaja za obje ekipe, međutim može služiti kao generalna proba pred mečeve za baraž.

Sve je jasno u našem fudbalskom prvenstvu, Sutjeska je odbranila titulu i ići će u kvalifikacije za Ligu šampiona, Budućnost je druga i zajedno  će vjerovatno sa Zetom biti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mornar je ispao u drugu ligu a u baraž će Lovćen i Rudar. Od sledeće godine novi prvoligaš je Mladost Lješkopolje, dok će baraž igrati Lovćen – Kom i Rudar – Bokelj.

Prvog juna će se najvjerovatnije odigrati prvi meč između Rudara i Bokelja, a ko će biti domaćin u prvoj utakmici biće određeno naknadnim žrijebom.

Loši finansijski uslovi, bolji reći neuslovi koji prate Rudar od ove polusezone mogli bi dostići vrhunac nakon ovog dvomeča protiv Bokelja. Sponzora nema, a igrači i stručni štab mogu da se oslone samo na opštinu koja je jedini finansijer našeg kluba.

Komentariši