PODIJELI

Prva utakmica baraža za opstanak u Prvoj ligi ugra se sjutra (za JP danas) u Kotoru na stadionu pod Vrmcem. Protivnik Rudara biće Bokelj. Meč počinje u 17 sati I 30 minuta. Revanš se igra u nedjelju u Pljevljima u istom terminu.

Do sada Rudar je bio dva puta prvak, četiri puta su fudbaleri ovog kluba trijumfovali u Kupu, a isto tako Rudar je prvi za sada jedini klub u Crnoj Gori koji je osvojio duplu krunu. Međutim dvomeč sa Bokeljom je najvažniji duel i novijoj istoriji kluba koji naredne godine obilježava vijek postojanja. U slučaju neuspjeha trofejna sala Rudara biće muzej koji će obilaziti mlađe generacije kako bi se uvjerili da se u Pljevljima nekada igrao dobar fudbal, jer eventualno posrnuće imalo bi decenijske posledice. Znaju to dobro bolji poznavaoci fudbala u Pljevljima. Nije ovo patetika već bolna istina da u gradu koji je energetsko srce države neće i ne žele u ovako teškom momentu da pomognu, ne samo fudbal, već kompletan sport u Pljevljima. Društvena odgovornost nije termin i socijalističkog samoupravljanja, već model na kome se u zemljama Evropske unije vrši decentralizacija. No teško da će ove riječi odškrinuti kasu kompanija čij je dnevni profit, veći od budžeta svih klubova u Pljevljima.

Za razliku od prvirednih subjekata, i pored složene situacije sa finasijama, lokalna uprava se potrudila da obezbjedi prenoćište fudbalerima Rudara i kakva takva novčana sredstva. Ipak i pored toga u klubu vlada dobra atmosfera. Ostali su oni koji su riješeni da sačuvaju klupski i svoj obraz i ispune obećanje koje su dali na polusezoni.

Pored svega nenadano pojavila se još jedna otežavajuća okolnost trener Nenad Vukčević neće moći da računa na Marka Vukovića, koji je povrijedio ruku, tako da neće moći da pomogne svojim klupskim drugovima. U klubu prizivaju da se ponovi rezultat iz poslednjeg duela ova dva kluba koji je odigran pod Vrmcem kada je bilo 1:0 za Pljevljake. Međutim situacija u onosu na onu iz novembra 2016. godine je daleko složenija.

Utakmica na stadionu pod Vrmcem počinje u 17 i 30.

Komentariši